Belarus ar putea intra în război în Ucraina! Președintele Aleksandr Lukașenko a spus că țara sa s-ar putea angaja în conflict în cazul unei agresiuni.
Informația a fost făcută publică de presa internațională. Potrivit acesteia, liderul din Belarus a acuzat în februarie Ucraina că a masat trupe la granița comună și că securitatea Belarusului este amenințată din această cauză, dar a promis, atunci, că va acționa „cu reținere”.
Aliat al președintelui rus Vladimir Putin, Lukașenko a permis trupelor ruse să folosească teritoriul belarus pentru a lansa invazia din 24 februarie 2022. Până în prezent însă, el nu a participat cu forțe militare la invazie.
Lukașenko, gata să folosească bombele nucleare
Liderul de la Minsk și-a actualizat, miercuri, o declarație făcută cu o zi în urmă și a spus că țara sa a început să primească armament nuclear din Rusia. Lukașenko, a avertizat, de asemenea, că este gata să folosească bombe atomice în cazul unui atac asupra teritoriului național.
Moscova a transmis însă că va păstra controlul armelor nucleare desfășurate în Belarus.
Belarusul a primit deja arme nucleare din Rusia, a transmis președintele Aleksandr Lukașenko, care a precizat că sunt de trei ori mai puternice decât cele lansate la Hiroshima și Nagasaki. El a spus, la televiziunea de stat rusă, că ţara sa a început deja să primească arme tactice din Rusia, dintre care unele – potrivit lui – sunt de trei ori mai puternice decât bombele atomice lansate de SUA asupra oraşelor nipone Hiroshima şi Nagasaki în 1945.
Liderul din Belarus a ameninţat cu utilizarea lor, afirmând că, în caz de război, îl poate suna în orice moment pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru a primi aprobarea.
Belarus are rachete şi bombe pe care le-a primit de la Rusia
„Care e problema să coordonezi o astfel de lovitură? Nu este deloc o problemă”, a afirmat Lukaşenko într-un interviu pentru postul televiziunii de stat ruse Rossia-1, difuzat târziu marţi seara.
„Ridic receptorul şi oriunde se află, el răspunde”, a spus Lukaşenko, referindu-se la Putin. „Dacă el sună, răspund oricând. Nu este deloc o problemă să coordonăm lansarea unei astfel de lovituri”, a afirmat liderul belarus, conform interviului menţionat, postat şi pe contul de Telegram al agenţiei oficiale de presă belaruse Belta.
„Avem rachete şi bombe pe care le-am primit de la Rusia”. „Bombele sunt de trei ori mai puternice decât cele (lansate asupra) Hiroshima şi Nagasaki”, a spus susţinut liderul belarus, referindu-se la cele două bombe atomice lansate de SUA asupra Japoniei în 1945, soldate cu peste 100.000 de morţi.