Transelectrica si JP Elektromreza din Serbia au semnat un document referitor la constructia unei a doua linii de interconexiune intre Romania si Serbia. Prima linie de interconexiune de 400 kV construita intre cele doua tari a fost intre  Portile de Fier – Djerdap, informeaza un comunicat remis redactiei. 

Proiectul va continua cu elaborarea studiului de fezabilitate, care va fi elaborat in 2 faze, stabilirea solutie optime pentru noua linie de interconexiune si proiectarea propriu – zisa a liniei electrice. Prima faza a studiului de fezabilitate se preconizeaza sa fie incheiata la inceputul lunii martie 2008 iar faza a 2-a la sfarsitul anului 2008. Noua linie electrica de interconexiune va intari cooperarea  regionala  si va conduce la cresterea sigurantei in functionare a sistemului electroenergetic interconetat UCTE.   

Transelectrica asigura infrastructura pietei de electricitate din Romania si gestioneaza, opereaza, intretine si modernizeaza reteaua de transport care este formata din 77 statii electrice de transformare si 8.955 kilometri de linii electrice.

 

Sursa: Capital