Alin Caraman este directorul agentiei Bon Mariage, companie ce se ocupa cu organizarea nuntilor complete, dar care ofera si servicii en detail. Caraman este de parere ca investitiile pentru demararea unei astfel de afaceri „nu sunt considerabile, avand in vedere ca suntem primii care ocupam in Romania aceasta piata”. El spune ca, pentru inceput, afacerea Bon Mariage nu a necesitat investitii majore. „In afara pretului chiriei si al personalului, nu a fost nevoie de mai multe investitii”, completeaza Caraman. De altfel, el afirma ca profitul pe care l-a inregistat compania din luna aprilie a fost reinvestit pentru a spori calitatea serviciilor. Seful agentiei a precizat ca afacerea sa se bazeaza pe comisionul luat de la furnizori, si nu de la clienti. „Serviciile de organizare oferite de Bon Mariage sunt gratuite, profitul nostru urmand a fi comisionul de 16% pe care il luam de la firme”, afirma Caraman, completand ca partea de negociere cu furnizorii se face „la sange”.
Desi a fost infiintata in toamna anului 2000, prima nunta pusa la punct de Bon Mariage a avut loc in aprilie 2001. Alin Caraman preconizeaza pentru aceasta toamna peste 300 de nunti, „mai ales ca sezonul casatoriilor tocmai a inceput”.
„Pentru a scapa de oboseala si stresul care insotesc organizarea unui astfel de eveniment, romanii trebuie sa capete incredere in agentiile care se ocupa cu organizarea acestor evenimente”, spune Caraman, precizand ca este ideal ca in viitor sa apara si alte agentii care sa se ocupe de organizarea de nunti. El este de parere ca in Romania trebuie sa se dezvolte o astfel de industrie si, mai ales, sa existe o reala competitie. Directorul Bon Mariage spune ca nu exista inca o firma pe care sa o poata numi competitoare, cele existente pe piata romaneasca oferind doar servicii en detail, insa a apreciat ca „la anul, cu siguranta va exista o reala concurenta”.
Invitatii au la dispozitie o lista cu cadouri
Colaboratorii agentiei, cei cu ajutorul carora Bon Mariage organizeaza nuntile, sunt atent selectati, motivul fiind calitatea cat mai ridicata a serviiilor.
Caraman spune ca cei care apeleaza la agentia sa beneficiaza, inainte de stabilirea detaliilor despre nunta, de consultanta gratuita, aici fiind incluse sfaturi despre traditii pe zone si felul de organizare a evenimentului. Referindu-se la proiectele de viitor, Alin Caraman spune ca, din toamna, agentia Bon Mariage va oferi contracte de franciza unor firme din tara care doresc sa se ocupe de organizarea nuntilor. „Avantajul acestor firme este ca vor beneficia de publicitate gratuita si le vom ajuta foarte mult cu serviciile”, spune Caraman. De asemenea, Alin Caraman are in dezvoltare un proiect nou pentru clientii sai. Bon Mariage va oferi invitatilor o lista de preturi care contine articolele de care au nevoie viitorii miri, preturile fiind mai mici. „Vrem sa nu mai apara situatii in care perechea sa primeasca cadou cinci mixere si doua aparate de cafea, in loc ca totul sa fie bine organizat si invitatii sa nu cada in ridicol”, atentioneaza directorul agentiei.
Un mod eficient pentru promovarea afacerii a fost pentru Alin Caraman infiintarea paginii de web www.nunti.ro, de unde clientii pot afla informatii diverse despre preturile si conditiile organizarii unei nunti.    

Firma ofera de la tortul miresei pana la limuzine Lincoln
Bon Mariage ofera clientilor sai patru tipuri de pachete complete sau servicii en detail. Pachetul Standard se ridica la pretul de 3.000 de dolari, pachetul Lux la 4.500, cel Regal costa 5.750 de dolari, iar cel mai pretentios si cel mai elegant, Pachetul Extravagant, poate fi comandat pentru suma de 10.000 de dolari. Cei care colaboreaza cu Bon Mariage pentru organizarea propriei nunti trebuie sa inceapa prin a-si comanda invitatiile, care costa intre 0,30 si 1,80 dolari bucata. Inchirierea unei limuzine, Fairway sau Lincoln, costa intre 20 si 50 de dolari pe ora. De asemenea, mirii pot inchiria, pentru calatoria nuptiala, o trasura, contra sumei de 300 de dolari. Nelipsitul tort al miresei poate fi comandat pentru sume cuprinse intre 4 si 12 dolari kilogramul, iar inchirierea sau achizitionarea rochiei de mireasa o va costa pe viitoarea sotie 200 de dolari. Fotografiile ce vor imortaliza evenimentul, precum si artificiile si baloanele care vor distra invitatii pot fi cumparate la bucata. Buchetul miresei poate fi comandat pentru sume ce variaza intre 500.000 si 700.000 de lei, in functie de anotimp.