Femeia a relatat ziarului regional Nord Éclair că lucra într-un club din localitatea belgiană Renaix când l-a cunoscut pe René Kojfer, însărcinat cu relaţiile publice la Hotel Carlton din Lille (norful Franţei), unul din stabilimentele în ale cărui camere se presupune că funcţiona această reţea de prostituţie ilegală.

Prin intermediul său i-a cunoscut pe alţi implicaţi în acest scandal şi până la urmă pe Strauss-Kahn, cu care – spune ea – s-a văzut prima oară în martie 2009 la hotelul Murano din París, la o întâlnire la care au participat ‘alte 10 sau 15 persoane’ şi mai multe fete de la club.

Femeia în vârstă de 30 de ani, cunoscută sub numele de ‘Jade’, a fost sunată din nou în toamna aceluiaşi an pentru a-l însoţi la un club de noapte belgian pe politicianul franez, care – asigură ea – s-a comportat mereu ‘elegant şi delicat’ cu ea.

Aceste întâlniri, potrivit versiunii sale, au fost întotdeauna plătite în numerar de omul de afaceri Fabrice Paszkowski, unul dintre cei judecaţi în acest caz, care îl include şi pe comisarul şef al poliţiei din Lille, Jean-Christophe Lagarde, acuzat de proxenetism agravant şi de dare şi primire de bunuri şi care este judecat în libertate condiţionată.

A treia întâlnire, a precizat ea, a avut loc între 25 şi 27 ianuarie 2010, însă de data aceasta la Washington, unde Paszkowski şi comisarul i-au spus să se prezinte ca ‘una din colaboratoarele’ lui DSK. În capitala americană, ‘Jade’ susţine că a petrecut noaptea cu Strauss-Kahn, iar a doua zi s-a dus la sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), într-o vizită: ziarul asigură că există fotografii în care tânără poate fi văzută alături de politician în biroul său.

În această presupusă reţea de proxenetism sunt implicate opt persoane şi a ajuns chiar să se propună închiderea hotelurilor Carlton şi Des Tours, din Lille, dar până la urmă autorităţile judiciare au revocat, la 25 octombrie, ordinul de închidere a celor două stabilimente. Avocatul lui Strauss-Kahn, Henri Leclerc, a declarat mass-media franceze că clientul său vrea să compară ‘cât mai repede posibil’ la proces, ‘pentru a pune capăt insinuărilor şi extrapolărilor periculoase şi rău intenţionate’, care îi implică numele în acest caz.
Sursa: Agerpres