Ediția raportului RAPEX dată publicității pe 23 septembrie menționează ca „produse periculoase” modelele Sandero produse în România dotate cu motor D4F și D4FT produse între 17 septembrie 2010 și 30 noiembrie 2010. Țara de origine a reclamației privind defecțiunile modelelor Dacia Sandero este Grecia, iar pericolul provine de la o valvă a motorului care este neconformă. Conform RAPEX, producătorul a luat deja măsuri de rezolvare a problemei, mai mulți proprietari de vehicule fiind invitați la unitățile service. Aceeași problemă a fost observată și în cazul modelelor Renault Clio III și Twingo II produse la uzinele din Douvrin (Franța) și Curitiba (Brazilia).
În același buletin se menționează că și unele modele Honda CR-Z au probleme. Motorul convențional se poate opri accidental iar propulsorul electric mișcă mașina „în mod neașteptat”. Este vorba despre anumite modele CR-Z produse între 16 decembrie 2009 și 23 iunie 2011. Și Opel Corsa D este în vizorul autorităților din cauza levierului frânei de mână care nu a fost produs conform caietului de sarcini. Este vorba despre modele Corsa D produse la Eisenach și Zaragoza.
Conform RAPEX, în toate aceste cazuri producătorul a luat măsuri de remediere a problemelor și a anunțat proprietarii vehiculelor respective să se prezinte la service. Toate reparațiile necesare sunt făcute pe cheltuiala producătorului.