Întreaga reţea include peste 2.900 de resorturi din peste 80 de ţări, iar proprietarii în regim timeshare sau de proprietate periodică pot obţine vacanţe în toate tipurile de destinaţii, printre care şi cele exotice sau exclusiviste.

Câteva exemple de vacanţe pe care le pot alege românii care au cumpărat proprietăţi în regim timeshare sau de proprietate periodică sunt Singapore, Florida, Disneyland Paris, Turcia, Elveţia şi Austria, la schi, dar şi Hawaii, Marea Britanie, Tenerife, Brazilia, New York, Grecia sau Spania. Reţeaua Interval International are peste 2.000.000 de membri activi înrolaţi în diferite programe de schimb de tip timeshare sau proprietate periodică.

Compania are sediul la Miami, în statul Florida, din SUA, şi este unul dintre pionierii şi inovatorii care deservesc piaţa de timeshare exchange, încă din anul 1976. Proprietarii din fiecare ţară au acces la serviciile de call-center în limba ţării din care provin, astfel încât pot comuncia direct cu reţeaua Interval International, pentru a-şi alege destinaţiile dorite pentru vacanţe.

Interval International a intrat pe piaţa românească prin semnarea contractului de parteneriat, începând cu 15 Iunie 2017, cu Blaxy Premium Resort, de pe Litoralul românesc.

Diferenţa între timeshare şi proprietate periodică este dată de faptul că în sistem timeshare se cumpără dreptul de vacanţă pe o anumită perioadă, în timp ce proprietatea periodică este cumpărată în conformitate cu legea proprietăţii din România. “La Blaxy, preţul minim al unui pachet, care înseamnă o cameră, pe o perioadă de o săptămână, porneşte de la 2.500 de euro şi poate ajunge la 11.000 de euro, în funcţie de poziţionarea camerei şi de perioada din an care a fost aleasă. De exemplu, o cameră de la etajele inferioare, cu vedere la lacul din spatele hotelului, cumpărată în perioada de iarnă, va avea un preţ mai mic, faţă de o cameră situată la etajele superioare, cu vedere la mare, cumpărată în sezonul estival, care va avea preţul maxim”, explică Liliana Filip, PR manager Blaxy Premium Resort.

Potrivit acesteia, în funcţie de numărul de camere cumpărate, de perioadele din an şi de poziţionarea lor, fiecare proprietar primeşte un punctaj stabilit de Interval International, iar punctele pot fi folosite pentru a beneficia de vacanţe în celelalte resorturi ale reţelei, în funcţie de preferinţele fiecărui proprietar. De asemenea, dacă punctajul este mai mic, se poate achita o anumită sumă care reprezintă diferenţa de preţ calculată de Interval International.