Interzicerea fondurilor speculative si controlul miscarilor de capital: acestea sunt principalele idei pe care le vor discuta cei prezenti la reuniunea de la Belem, din inima Amazoniei. Mai mult, acestia vor sa organizeze un miting impotriva summitului G20 de la Londra, intrucat, considera acestia, criza ar trebui tratata de un organism mai larg si mai democratic decat un organism precum G20. "Actuala criza este rezultatul unui sistem care se hraneste din acumularea de profit pe termen scurt si
Interzicerea fondurilor speculative si controlul miscarilor de capital: acestea sunt principalele idei pe care le vor discuta cei prezenti la reuniunea de la Belem, din inima Amazoniei. Mai mult, acestia vor sa organizeze un miting impotriva summitului G20 de la Londra, intrucat, considera acestia, criza ar trebui tratata de un organism mai larg si mai democratic decat un organism precum G20.
„Actuala criza este rezultatul unui sistem care se hraneste din acumularea de profit pe termen scurt si din jefuirea resurselor naturale”, spune Aurelie Trouve, presedintele unei asociatii sindicale care participa la reuniune.
In ceea ce priveste parerea acestora despre summit-urile si reuniunile la nivel inalt organizate cu ocazia crizei, lucrurile sunt clare pentru participantii la reuniunea din Brazilia: „G20 neaga amploarea crizei, iar Davos nu propune nimic”.
Cu toate acestea, exista o idee „comuna”: schimbarea actualului sistem international, cu un altul. Spre deosebire de ceea ce isi doresc reprezentantii celor mai puternice state ale lumii, reuniunea de la Belem propune un sistem international de repartizare a bogatiei.
La Forum nu participa numai sindicate si asociatii care militeaza pentru anumite idei. vor participa 5 sefi de stat: Brazilia, Bolivia, Paraguay, Venezuela si Ecuador.
Conform organizatorilor, reuniunea va reuni 133.000 de militanti sin 142 de state si va cuprinde 2.000 de dezbateri ale catorva sute de organizatii.
Sursa: Le Point, Liberation