O semnătură pe un şerveţel, startul unei afaceri de milioane

Are doar 34 de ani şi este deja unul dintre cei mai experimentaţi oameni de afaceri din Braşov. Explicaţia este simplă: Dan Cămârzan a intrat în întortocheata lume a businessului încă de pe băncile şcolii. „În anul 1996, am fost la o nuntă în Oneşti, eu fiind student în anul trei. Acolo am întålnit un belgian. Eu aveam calculator acasă şi doream să fac un ban pentru lucrurile mărunte, iar el, avånd un business în Romånia, mi-a propus o colaborare.

Are doar 34 de ani şi este deja unul dintre cei mai experimentaţi oameni de afaceri din Braşov. Explicaţia este simplă: Dan Cămârzan a intrat în întortocheata lume a businessului încă de pe băncile şcolii.

„În anul 1996, am fost la o nuntă în Oneşti, eu fiind student în anul trei. Acolo am întålnit un belgian. Eu aveam calculator acasă şi doream să fac un ban pentru lucrurile mărunte, iar el, avånd un business în Romånia, mi-a propus o colaborare. Atunci, am luat un prieten şi am reuşit să digitalizăm şapte cărţi în două zile. După care am plecat să ducem cărţile respective şi să luam banii. Belgianului nu-i venea să creadă, pentru că el făcuse două cărţi, cu şapte oameni, în două luni şi jumătate“, a spus Dan Cămårzan reporterilor Capital Tv. Cu toate că, încă de la început, afacerea i-a mers de minune, nu a renunţat la şcoală. Olimpic la matematică în timpul liceului, a ales să se specializeze în finanţe, bănci şi asigurări. Deşi pare greu de crezut, mult timp, seriozitatea partenerului de afaceri a reprezentat singura garanţie a lui Cămårzan. „Am semnat un contract care era, pot să vă spun, un şerveţel, şi nu se chema nici măcar contract, se numea letter of intent. Aceasta a fost baza afacerii mele pånă în 2000 sau 2001, cånd a apărut obligativitatea ca orice prestare servicii să aibă un contract în spate. Totul a fost pe cuvinte şi pe vorbe“, îşi aminteşte omul de afaceri. Firma, care avea iniţial ca obiect de activitate DTP-ul, s-a transformat, în timp, în dezvoltator de soluţii software. „Nu poţi să faci nimic de succes dacă nu schimbi ceva“, îşi explică Cămårzan filosofia de business. Aşa că, fidel propriilor sale principii, a intrat pe piaţa imobiliară. „Am făcut o casă pentru mama mea şi mi s-a părut incredibil să poţi să o ridici la o anumită sumă de bani, în condiţiile în care, pe piaţă, se vindeau la sume incredibil de mari. Şi atunci am început să facem clădiri de birouri“, susţine businessmanul. În 2005, Cămårzan a înfiinţat Kronvest, o companie de dezvoltare imobiliară, şi a început să construiască clădiri office, pe care, odată finalizate, le-a închiriat unor companii multinaţionale. Tot atunci, a demarat şi Europeresidence, primul proiect rezidenţial din portofoliul Kronvest. Acesta, cu 127 de apartamente construite, a fost terminat în mai puţin de nouă luni. „Tot timpul am avut targeturi… şi targeturi posibile. Adică nu mi-am impus cånd aveam 14 calculatoare şi opt oameni angajaţi să conduc un Ferarri. E clar! Dacă făceam aşa, stăteam într-o lume paralelă“, îşi dezvăluie Dan Cămårzan secretul succesului. Mai multe despre afacerile businessmanului, despre planurile lui, dar şi cum îşi petrece timpul liber, vedeţi duminică, de la ora 12:00, la Capital Tv.

Subiectele emisiunii

Culisele economiei
Falimente peste falimente, demisii la vårful celor mai importante instituţii financiare, burse în declin. Acest scenariu, considerat pesimist în urmă cu cåţiva ani, a devenit acum realitate. Romånia, păzită oarecum de normele BNR, tot are de suferit de pe urma crizei economice internaţionale. Au plecat investitorii, iar la bursă s-a văzut imediat. Titlurile au scăzut pånă la un nivel pe care puţini îl credeau posibil. Cåt va mai dura criza şi cånd îşi va reveni Bursa de Valori Bucureşti, aflăm la „Culisele economiei“.

Clasamente si opinii
Sunt frumoase, îndrăzneţe şi doar cåţiva fericiţi le pot avea. Cele mai scumpe maşini din lume, deoarece despre ele vorbim, sunt, de fapt, nişte vise devenite realitate. Bineînţeles, doar pentru cei mai bogaţi oameni ai planetei, deoarece preţul unei asemenea bijuterii pe roţi poate să ajungă la două milioane de dolari. La „Clasamente şi Opinii“, vedem Topul celor mai scumpe maşini din lume.

Profesii si profesionisti
Doctorul Radu Vătăşescu este un tånăr cardiolog cu performanţe remarcabile. Care este povestea lui, dar şi ce operaţii a făcut în premieră în Romånia, vedem la „Profesii şi profesionişti“.