O tânără din Germania s-a arătat „enervată” de faptul că urmează să primească o moștenire de miliarde de dolari de la bunicii săi și a spus că vrea ca aproape toată moștenirea să fie impozitată, a relatat Daily Mail.
Moștenitoarea nu este interesată să intre în posesia banilor
Traudl Engelhorn-Vechiatto a decedat în luna septembrie 2022, la vârsta de 94 de ani. Aceasta a lăsat o moștenire de miliarde de dolari, scutită de taxe, nepoatei și moștenitoarei sale, Marlene Engelhorn.
Cu toate acestea, Marlene, tânăra în vârstă de 30 de ani, care s-a stabilit în Austria, a afirmat că nu are niciun interes să moștenească câștigul extraordinar provenit de la compania chimică a familiei. „Scenariul de vis este ca eu să fiu impozitată”, a declarat Marlene Engelhorn pentru New York Times.
Marlene Engelhorn este co-fondatoarea organizației Tax Me Now
Marlene Engelhorn a hotărât să doneze 90% din moștenirea sa și dorește ca impozitul să meargă către stat pentru redistribuire. Marlene a declarat pentru Vice News anul trecut și le-a spus că: „nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere fără să fie taxat”.
Știind că într-o zi va moșteni averea, aceasta și-a petrecut ultimul deceniu militând pentru politici fiscale care ar face ca averea sa să fie puternic impozitată și redistribuită de către Executivul german. Marlene Engelhorn este co-fondatoarea organizației Tax Me Now, un grup de oameni bogați din Germania care militează pentru impozitarea mai mare a veniturilor lor.
Averea se traduce direct în putere asupra politicii, economiei, mass-media & societății
Marlene a declarat pentru New York Times că mulți oameni au contactat-o pentru a-i cere ajutor financiar după ce au citit despre campania ei sau au văzut-o la televizor. Ea a spus că o doare să îi refuze, dar consideră că ar trebui ca statul să decidă cum să redistribuie averea prin impozite, și nu să fie decizia ei.
„Sunt produsul unei societăți inegale”, a susținut aceasta în discursul său pentru campania Milionari pentru Umanitate din Amsterdam, în luna august a acestui an. „Altfel, nu m-aș fi putut naște multimilionară. Doar născută. Nimic altceva. ”, a mai adăugat Merlene.
„Averea așa-numitului top 1% nu este doar un număr mare, ci se traduce direct în putere asupra politicii, economiei, mass-media & societății. Această putere este disproporționată: într-o societate democratică, solidaritatea ne privește pe toți. Distribuția bogăției lovește în inima democrației.”, a conchis aceasta.