Aceasta este prima ieşire publică a unui Iranian referitoare la un posibil atac armat, după ce de la începutul lunii au existat mai multe semnale privind ameninţări asupra Iranului.

"Dacă suntem ameninţaţi, intenţionăm întâi să luăm la ţintă scutul antirachetă al NATO din Turcia. Ulterior, vom viza şi alte ţinte", a declarat generalul Hajizadeh, citat de agenţia de presă iraniană Mehr, informează mediafax.ro.

Până în prezent, oficialii iranieni afirmau că în cazul unui atac împotriva Iranului, forţele lor vor lansa tiruri de rachete asupra Israelului. Afirmaţiile privind Turcia ca ţintă sunt prima declaraţie în acest sens a comandamentului Gardienilor Revoluţiei. Ameninţările privind un atac aerian israelian asupra instalaţiilor nucleare din Iran s-au multiplicat în Israel după publicarea de către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a unui raport care menţionează "preocupări grave" privind programul nuclear iranian.

Adresându-se unităţilor miliţiei Bassidji la Khorramabad, generalul Hajizadeh a afirmat că poziţia Iranului este de-acum "să răspundă la ameninţări cu ameninţări", conform unei directive emise luna aceasta de Ghidul Suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Forţele conduse de generalul Hajizadeh sunt responsabile cu sistemele de rachete ale Gardienilor Revoluţiei.

Turcia a acceptat instalarea în sud-estul teritoriului său a unui sistem radar de alertă precoce, care face parte din scutul antirachetă al NATO, menit să contracareze, potrivit SUA, eventuale atacuri cu rachete din Orientul Mijlociu, în special din Iran, mai scrie sursa citată.
Citiţi şi Chavez: "Chiar în acest moment există ameninţarea unui război nuclear"