Cea mai populară destinație turistică din Thailanda în materie de plajă exotică este Railay Beach, din provincia Krabi. Tot în zonă veți putea găsi și peștera Phra Nang, o locație foarte frecventată de amatorii de sporturi extreme datorită reliefului pietros și al opțiunilor de tracking disponibile. În provincia Phuket, o zonă conservată de specificul vieții economice și sociale ale regiunii, pe lângă piețele de vizitat sau mâncărurile de specialitate există zeci de insule sau plaje ce pot fi vizitate de către turiștii români. Pe de altă parte, capitala Thailandei, Bangkokul, se află printre cele mai aglomerate metropole din regiune, cu peste 10 milioane de locuitori. Cât de complicată este procedura de călătorie în Thailanda?

„Turiștii care călătoresc în Thailanda trebuie să obțină o confirmare COE cu 7 zile înainte de călătorie, să cumpere în prealabil un test PCR pe care să-l facă în Thailanda la o clinică aprobată, să aibă o confirmare de plată de la hotel, etc. Dacă nu sunt îndeplinite toate condițiile riscă să intre în carantină sau să le fie refuzată intrarea în țară sau îmbarcarea în avion”, ne explică Alin Stafie.

Regulile sunt foarte stricte deoarece țara și-a propus să pună turismul pe picioare într-un context cât mai sigur pentru vizitatori. În anul 2019, aproximativ 40 milioane de oameni au vizitat Thailanda, iar în 2020, numărul lor a scăzut până la 6,7 milioane – miza este foarte mare. Mai multe instituții ale statului au colaborat pentru a crea o procedură de maximă siguranță pentru turiști: Ministerul Sănătății, Ministerul Turismului, alături de departamente dedicate, ONG-uri și actori privați. Acum, locațiile care au primit această „viză” din partea autorităților sunt catalogate drept SHA sau SHA+ și pot face parte din ele atât hotelurile cât și restaurantele, mijloacele de transport, mall-urile, spațiile în care se derulează activități sportive, etc.

Certificatul SHA semnifică faptul că o locație de interes pentru turiști funcționează respectând măsurile de sănătate publică împotriva COVID-19, iar semnul de „plus +” semnifică faptul că peste 70% din personal a trecut printr-o schemă completă de vaccinare.

Cât costă, în medie, un sejur în Thailanda?

„Pachetele individuale încep de la 800 euro și includ zbor, transfer, cazare 7 nopți într-un hotel SHA+(Amazing Thailand Safety and Health Administration) și asigurare în valoare de 50.000 dolari. În principiu, personalizăm vacanțele pentru fiecare client. Turul ideal pentru 10 zile, și cel mai vândut, ar fi o combinație de vacanță activă cu relaxare, în care clientul vizitează pentru 4 zile Bangkokul și împrejurimile sale și petrece alte 6 nopți de relaxare pe o plajă exotică”, ne prezintă Alin Stafie, reprezentant al Its Travel.

Având în vedere că aproximativ 40 milioane de turiști au vizitat Thailanda în 2019, pericolele pe care această țară le presupune sunt minime. Trebuie menționat că Thailanda și-a deschis granițele pentru persoanele vaccinate de la 1 noiembrie, însă în continuare sunt în vigoare o mulțime de restricții: „Se poartă mască în toate spațiile deschise sau închise (cu mici excepții, plaja, piscină), iar toate cluburile care nu sunt în aer liber sunt închise. În câteva regiuni sunt închise încă restaurantele, magazinele, iar întâlnirile de grupuri mari sau petrecerile sunt interzise. Le recomandăm tuturor turiștilor să ceară informații despre restricții și să le respecte. Starea de alertă este încă activă în Thailanda și infracțiunile de genul intrării într-o zonă de risc, participarea la adunări publice sau transmiterea de informații false sunt grav pedepsite”, completează reprezentantul Its Travel.