Trei la sută din utilizatorii de Internet europeni afirmă că au suferit pierderi financiare în ultimul an ca urmare a atacurilor de tip phishing sau a utlizării frauduloase online a cardurilor lor de credit. Astfel de situații i-au afectat mai ales pe internauții letoni (8%), pe cei britanici (7%) și pe cei maltezi și austrieci (câte 5%).

Patru procente din cetățenii UE care utilizează Internetul au declarat că au experimentat în anul precedent utilizări abuzive a informației personale pe care au trimis-o/plasat-o pe Internet ori încălcări ale intimității. Proporții ridicate s-au înregistrat în Bulgaria și Spania (câte 7%), Italia și Olanda (câte 6%).

În România, 5% dintre utilizatori susțin că au avut probleme legate de utilizarea nepotrivită a informațiilor personale, iar 2% afirmă că au suferit pierderi financiare ca urmare a unor acte de tip phishing sau a unor plăți abuzive făcute în numele lor. În același timp, 64% dintre ei susțin că folosesc sisteme de protecție a computerului. Studiul nu pune la dispoziție date privitoare la proporția calculatoarelor autohtone infectate cu viruși în ultimele 12 luni.