Aston Martin s-a ocupat, de-a lungul timpului de design de mașini, de motociclete și chiar de elicoptere, dar, de data asta, Aston Martin a colaborat cu un birou de arhitecți foarte cunoscut în America, S3 Architecture, ca să poată crea această minunăție. Vila este primul pas al unui proiect ambițios destinat celor mai exclusiviști clienți ai mărcii, un serviciu numit Automotive Galleries and Lairs.
Luxul luxului
Noul serviciu gândit de cei de la Aston Martin presupune proiectarea, în colaborare cu birouri de arhitectură supercalificate din întreaga lume, de spații personalizate în care clienții să-și poată expune prețioasele automobile. Vila pe care o vedeți în imaginile alăturate este prima și un exemplu de mare lux. Construcția se numește Sylvan Rock și va fi finalizată în primăvara anului viitor în Hudson Valley, la circa 100 de kilometri nord de New York, în mijlocul a peste 220 de mii de metri pătrați de pădure. De stânci și pădure, de fapt.
Văzută de sus, vila pare să imite formațiunile stâncoase din apropiere, și, ca să fie cât mai natural, acoperișul este făcut din emn de cedru afumat. Evident, toți pereții sunt de sticlă, în așa fel, încât, indifferent unde te-ai afla, în dormitorul principal, în bucătărie sau în sufragerie, ai senzația că trăiești fix în pădure. De altfel, scopul unui astfel de locuințe este acela ca proprietarii să se “reconecteze la natură”.
Un garaj – muzeu
Ca să ajungi la intrarea principală a vilei, înainte de toate, trebuie să străbați o alee de care se intinde pe mai bine de 600 de metri. Mai exisdtă o intrarea, care parcă este tăiată direct în acoperiș, dar pe acolo se intră în garajul-expoziție. Aici, sub pământ, și parcă săpat direct în stâncă găsești trei locuri de parcare, generoase, care adăpostesc trei superbolizi Aston Martin. Dacă nu s-ar găsi aici și o cramă, ai putea să crezi că ești într-un minimuzeu al firmei auto. Mașinile stau cu boturile orientate înspre un panou pentru sticle de vin format din zabrele dispuse într-o formă ce amintește de sigla constructorului auto.
Tot la acest nivel se mai găsește și un birou, la fel de luxos și de ”in-nature”. La parter, găsim o bucătărie, o zona de luat masa, un lounge, ceva băi, dar și alte spații comune, cele mai multe cu vedere spre piscine și bucătăria ”de vară”. La etaj se va află dormitorul principal, ceva absolut superb. Pentru copii, în apropierea vilei, se află și o căsuță în copac, o ”tree house”, atât de dragă americanilor. Pentru zilele în care vrei să te plimbi, ădurea din jur va fi brăzdată de poteci pentru o drumeție confortabilă. Dar, desigur, proprietarul mai poate adăuga și alte lucruri, dacă nu îi sunt de ajuns cele două baruri și sala de wellness, în fapt un minispa.
La interior mai avem și o saună, dar și nelipsitul jacuzzi. Una peste alta, de interior s-au ocupat exclusive de cei de la Aston Martin: pardoseli din lemn, mobilier de culoarea ciocolatei și wenge, marmură, plus și piele. Mai există, însă, încă două dormitoare și trei băi. În total vila are 610 metri pătrați. 610 de metri pătrați de mare lux, înconjurați de pădurea mereu verde.
Chiar din natură
“Atunci când proiectăm, întotdeauna lăsăm terenul să vorbească mai întâi şi îi răspundem acestuia. Este ca şi cum locuinţa este născută din peisaj şi se ridică din acesta. Designul care a rezultat îmbină estetica noastră modernistă cu intimitatea şi contextul zonei rurale pentru a crea o experienţă luxoasă unică”, spune Christopher Dierig, partener în cadrul S3 Architecture, specialiștii care au colaborat cu Aston Martin. Proprietatea mai cuprinde trei case de oaspeţi construite pe malul lacului învecinat. Preţul se ridică la 7,7 milioane de euro.
Automotive Galleries and Lairs
Proiectul Automotive Galleries and Lairs s-a născut din idea celor de la Aston Martin de a oferi mai mult decât un supercar. De altfel, există deja în cadrul companei o divizie bespoke a companiei denumită Q by Aston Martin poate crea orice design pentru clienți, fie că vorbim de un garaj de lux sau o vilă care să găzduiască întreaga colecție de mașini. ”Să vă imaginați o casă sau o cabană de lux construită în jurul mașinii voastre”, a spus Marek Reichman, chief creative officer la Aston Martin.
”Să vă imaginați că vă creați cel mai bun spațiu pentru a vă expune propriile opere de artă automobilistice. Așa ceva se poate obține cu noua noastră ofertă. Pentru entuziaștii auto garajul este la fel de important ca restul casei, iar o galerie auto bespoke Aston Martin care se concentrează pe a promova mașina sau este parte dintr-un spațiu integrat de divertisment mai mare cu simulatoare sau alte servicii similare, aduce experiența deținerii unui Aston Martin la un nou nivel”, mai spune Reichman.
Pandemia a atins și Aston Martin
În august, producătorul auto britanic Aston Martin a desfiinţat 500 de locuri de muncă, din cauza volumului de producţie aflat sub nivelul planificat iniţial şi pentru îmbunătăţirea productivităţii. Evident, asta după ce pandemia a jucat țonțoriul peste întregul glob. Aston Martin are aproximativ 2.600 de angajaţi la nivel mondial.
S-a mai precizat că reducerea de personal de la Aston Marin face parte dintr-un plan de restrângere a costurilor cu circa 28 de milioane de lire sterline (35,6 milioane de dolari), în termeni anuali. Restructurarea a costat aproximativ 12 milioane de lire (15,3 milioane de dolari) în 2020, au mai anunțat reprezetanții companiei.