Ministrul i-a invitat pe polonezi să investească şi pe piaţa de capital din România, având în vedere că pe bursă au fost lansate importante pachete de acţiuni la cele mai mari companii româneşti din domeniul energiei.

O altă oportunitate pentru investitori o constituie continuarea procesului de privatizare din industria românească.

Ion Ariton i-a informat pe participanţi că autorităţile estimează că, în 2011, România va înregistra o creştere economică de 1,5% – 2% faţă de 2010, iar în 2012, ritmul de creştere va urca la 4-4,5%.

Vicepremierul polonez, Waldemar Pawlak, care deţine şi portofoliul Economiei, a exprimat interesul ţării sale de a colabora cu partea română pentru construirea unei centrale nucleare în Polonia, dar şi pentru cooperarea în domeniul minier. La iniţiativa României, cele două Guverne vor organiza, în a doua parte a acestui an, la Bucureşti, un seminar pe tema accesării fondurilor europene, unde specialiştii polonezi vor prezenta soluţiile la care s-a recurs pentru ca Polonia să reuşească să atragă peste 90% din fondurile puse la dispoziţia sa de Uniunea Europeană.

Vicepremierul polonez a reafirmat sprijinul guvernului Poloniei pentru ca România să poată intra, cât mai rapid, în spaţiul Schengen.
SURSA: Agerpres