Oamenii de ştiinţă germani de la Universitatea din Kiel şi Facultatea de Tehnologie de la Hamburg au creat cel mai uşor material din lume pe care l-au numit aerografit.
Aerografitul, cu o densitate de doar 0,2 mg/cm3, este cel mai uşor material obţinut până în prezent. Este alcătuit dintr-o reţea de tuburi goale de carbon, la scară nanoscopică şi microscopică. Fiecare centimetru cub cântăreşte 0.2 miligrame, mai puţin decât oricare alt material din lume.
Materialul are proprietăţi mecanice, optice şi electrice remarcabile. Aerografitul este şi extrem de elastic. Dacă este presat, acesta revine imediat în starea sa naturală, fără să sufere vreo modificare. Poate fi comprimat până la o densitate de 1.000 de ori mai mare decât cea din starea normală, revenindu-şi apoi la starea iniţială.
Fiind un conductor electric şi cântărind foarte puţin, oamenii de ştiinţă speră să poată folosi aerografitul ca baterie pentru maşinile electrice sau alte utilaje ecologice.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/4DMa3h7E8pg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>