Așa s-a întâmplat în anul 1939 și noul masacru mondial avea evoluții ce scăpau de sub puterea rațiunii. Liderii de la București n-au dorit participarea la ostilități, dar marile puteri au acționat astfel încât neamul românesc să fie aruncat în flăcările nimicitoare. Generalul Constantin Sănătescu trebuia să comande un corp de armată pe frontul antisovietic și s-a deplasat în vara anului 1942 pentru rezolvarea unor probleme de logistică în capitală.
Ofițerul a scris în jurnalul personal că locuitorii marelui oraș nici nu simțeau că este un război nimicitor. Mai mult. Orășenii petreceau într-o inconștiență condamnabilă. Camuflarea prin stingerea luminilor nu era respectată și aviatorii britanici puteau să facă ușor o cercetare de la mare altitudine. Întunericul absolut nu era înțeles de cei ce doreau o viață dulce. Se spune că a fost dictatură militară în România acelor ani, dar nici măcar ordonanțele cele mai dure nu făceau față poftei de distracție. Au fost treziți la realitate abia din 4 aprilie 1944, dată la care bombardierele americane au făcut praf părți din București. Nu este de mirare că trupele duceau lipsă de armament, muniții și echipament în linia întâi. Principalul centru industrial al țării se distra și nici conducătorii armatei nu făceau excepție de la regulă.
Poveștile din război au fost spuse, uitate și au rămas doar material de studiu pentru istorici
Poveștile din război au fost spuse, uitate și au rămas doar material de studiu pentru istorici. A sosit și Revelionul 2022. Întreaga populație a României a început să petreacă de mama focului. Cum distracția în sânul familiei tradiționale nu are farmec, cetățenii au început să plece spre destinații cât mai aglomerate și mai îndepărtate, chiar peste hotare. Rudele din străinătate au vrut cu orice preț să vină la neamuri și veselia a fost generală ca-n 1942. Problema este că virusul plecat din China a evoluat și a ajuns la o variantă foarte contagioasă. S-a spus că nu este ucigaș și s-a mers înainte cu danțul și băutura. Suferințele plăcerilor au început să apară și se vor accentua în lunile următoare, martie fiind probabil cea mai asasină. Politicienii de la București au vrut cu orice preț să fie simpatici mediului de afaceri și au lăsat industria ospitalității să funcționeze din plin.
Clienții n-au lipsit în România antrenată. Important este ca banul să fie scos din buzunarele oamenilor și să circule. Vânzarea de băutură este cea mai simplă metodă pentru a reduce masa monetară aflată în posesia populației. Alegătorii nu trebuie să fie supărați pentru că votează din patru în patru ani și prosperitatea individuală se traduce prin respectarea capriciilor celor mulți. Au fost deschise și școlile imediat după petreceri astfel încât virusul să profite de accelerarea circulației persoanelor. Dacă statele Europei au luat măsuri împotriva răspândirii variantei Omicron, românii nici n-au vrut să audă de respectarea normelor sanitare. Oare care o să fie costul petrecerilor? Nu contează! Oamenii merg înainte în același stil.