În condițiile în care centrul Bucureștiului este renumit pentru viața de noapte, dar și pentru un trafic intens, este greu de crezut că mai există în inima orașului un loc în care să te poți relaxa. Odată ce ai pășit pe terasa restaurantului Roberto‘s din cadrul hotelului Athénée Palace Hilton, vei rămâne surprins. Înconjurată de un gard viu și protejată de panouri de sticlă transparentă, terasa este foarte bine izolată fonic. Am observat aceste detalii la prezentarea noului meniu în restaurantul Roberto’s, odată cu redeschiderea terasei.
Un plus de eleganță l-a dat și formația care a încântat audiența cu acorduri fine. Toți invitații păreau că au găsit ceea ce căutau – un moment de respiro acompaniat de un aperitiv gustos și de un pahar de vin bun. Noile gustări gândite de Chef Marco Magri au început să-și facă apariția. Astfel, la mese au ajuns antreuri savuroase, precum tartar de ton roșu, Cacciucco a la Livornese (supă cu fructe de mare), Carpaccio Cipriani con tartufo (mușchi de vită irlandeză cu trufe negre). Pe lângă aceste antreuri, noul meniu mai cuprinde și o varietate de salate delicioase –salată de caracatiță, valeriană și andive, sau salată presărată, printre altele, cu avocado, fennel, zmeură și parmezan. Totodată, sunt nelipsite pastele carbonara cu fondue de parmezan și obrăjori crocanți de porc, tagliatelle cu ragu alb de bizon sau orecchiette cu broccoli, roșii cherry și sepie. Din meniu nu lipsesc nici preparatele din carne, precum faimosul Hilton Burger cu vită scoțiană sau clasicul pui Livorez la grătar servit cu spanac soté și dressing de lămâie.
Există un meniu special și pentru clienții vegetarieni, care vor fi încântați de o explozie de arome prin Millefeuille de vinete și dovlecei cu sos de roșii proaspete, vinete tradiționale siciliene presărate cu parmezan sau supa tradițională de legume.
Pe timpul verii, în fiecare a doua duminică a lunii, între 12.30 -16.00 în restaurant și pe terasă are loc un brunch tip bufet cu băutura inclusă.
Prețul este de 100 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10-12 ani și 200 de lei pentru adulți. Copiii sub 10 ani mânâncă gratuit. Clienții fideli ai restaurantului se pot înscrie în Centennial Club, un program de loializare ce oferă reduceri de până la 20% în toate restaurantele hotelului, inclusiv pentru sesiunile de brunch.
(Articol publicat în Suplimentul Capital Luxury apărut pe 18 aprilie 2016)