Preşedintele american Barack Obama a cerut, luni, într-un discurs susţinut la un an de la prăbuşirea Lehman Brothers, îmbunătăţirea supravegherii pieţei financiare, prin adoptarea unor reglementări mai stricte.

Obama a declarat că problemele sectorului financiar, din ultimii doi ani, încep să se atenueze, dar că este nevoie în continuare de sprijinul guvernamental acordat economiei, deşi într-o măsură mai mică. El a arătat totodată că măsurile guvernamentale de salvare a unor companii au adus contribuabililor un câştig de 17%.

Preşedintele american a apreciat că economia şi sectorul financiar dau semne de redresare, dar că normalitatea nu trebuie să conducă la delăsare.

„Sunt unii care ignoră lecţia Lehman Brothers”

„Din nefericire, sunt unele persoane din sectorul financiar care înţeleg greşit momentul. În loc să înveţe din lecţia dată de prăbuşirea Lehman Brothers şi criza din care ne refacem, o ignoră”, a afirmat Obama în discursul susţinut pe Wall Street, la Federal Hall.

Obama a ţinut din acest motiv să avertizeze că Statele Unite nu vor reveni la comportamentul iresponsabil şi excesele necontrolate care au stat la baza declanşării crizei.

SURSA: Mediafax