Cea mai buna optiune pentru General Motors pare a fi, in momentul de fata, intrarea sub protectia legii falimentului, a declarat presedintele american, Barack Obama.

Seful Casei Albe sustine ca, in acest fel, GM  are sansa sa se restructureze cu adevarat si sa scape de activele care aduc pierderi, pastrandu-le doar pe acelea care sunt ori pot fi profitabile.

„Este imperios necesar ca General Motors sa se restructureze si sa devina o companie competitiva pe piata auto”, a afirmat presedintele american.

Aceasta pozitie transanta a starnit reactii si emotie in SUA, astfel incat Casa Alba a trebuit sa-si nuanteze oarecum pozitia, afirmand ca nu se opune unei restructurari fara faliment, „daca acest lucru este posibil”.

Analistii sustin, insa, acest acest lucru nu este posibil si ca, in cele din urma, GM se va pune sub protectia legii falimentului, acest lucru insemnand o restructurare dramatica ce poate incluce chiar renuntarea la nume.

Unul dintre principalii vinovati pentru actuala situatie in care se gaseste GM, in viziunea Casei Albe, este fostul presedinte al companiei, Rick Wagoner, care si-a dat demisia duminica, la presiunea presedintelui Obama.