Preşedintele american Barack Obama a avertizat, sâmbătă, că ieşirea din recesiune a Statelor Unite va dura luni de zile, chiar dacă datele referitoare la Produsul Intern Brut au indicat că declinul acestuia a fost modest, în trimestrul al doilea.

Economia Statelor Unite s-a contractat în trimestrul al doilea cu 1%, sub estimări, în condiţiile în care declinul activităţilor de afaceri şi al investiţiilor în sectorul rezidenţial s-a temperat semnificativ, potrivit datelor guvernamentale publicate vineri, care indică atenuarea recesiunii.

Obama a mai spus că datele referitoare la şomaj, care vor fi publicate săptămâna viitoare, vor arăta că un număr mare de americani continuă să rămână fără slujbe.

„Va dura multe luni până când vom ieşi din recesiunea care este mai profundă decât ne-am imaginat”, a afirmat Obama în discursul său săptămânal difuzat la radio şi pe Internet. El a adăugat că redresarea economică nu se va produce atât timp cât continuă procesul de reducere a numărului de locuri de muncă.

SURSA: Mediafax