„Daca nu reactionam in mod rapid, criza s-ar putea transforma intr-o catastrofa”. Nu este prima data cand noul presedinte american pronunta cuvinte alarmiste, cuvinte ce au fost repetate si in cadrul primei sale conferinte de presa de la preluarea mandatului prezidential, in fata a 150 de jurnalisti americani si straini.

6 milioane de angajati disponibilizati

Presedintele american a incercat sa le transmita jurnalistilor ca situatia pe care o traverseaza America la ora actuala este una cumplit de dificila.

„Am pierdut 6 milioane de angajati”, a declarat Obama, aratand ca in unele state din America rata somajului s-a triplat.

„Petrecerea s-a terminat”, a afirmat noul presedinte american.

Acesta a incercat sa demonstreze prin forta logicii ca planul sau de relansare este unul viabil si ca  cele 4 milioane de locuri de munca create sau salvate vor putea mentine motorul economiei americane in functiune.

„As fi preferat sa nu fiu nevoit sa cheltuiesc atat de multi bani, dar nu am de ales”, a marturisit  presedintele.

Statul poate sa rupa cercul vicios

„Bineinteles ca statul nu poate sa faca totul si ca sectorul privat este esential pentru crearea de noi locuri de munca, insa in acest moment, guvernul este singurul care poate rupe cercul vicios in cadrul caruia oamenii nu mai consuma din cauza faptului ca isi pierd locul de munca, iar acest lucru antreneaza noi disponibilizari”, a argumentat noul presedintele american.