Presedintele Barack Obama a declarat ca sfarsitul crizei economice nu va fi unul usor, insa o data cu finalizarea problemelor SUA va deveni „mai prospera”.

Declaratiile presedintelui american vin la cateva zile dupa ce studiile au aratat ca luna februarie a fost cea mai proasta in ceea ce priveste numarul de someri din Statele Unite.

„Stim ca rezolvarea crizei economice nu va fi usoara si nici nu se va intampla peste noapte”, a spus Obama. „Vom continua sa intampina perioada dificile in lunile care urmeaza. Dar cred, de asemenea, ca daca vom trece prin asta actionand cu rapiditate si curaj, Stalele Unite vor deveni mai puternice si mai prospere decat pana acum”, a mai adaugat Obama.

Acesta a mai spus ca populatia nu trebuie sa fie speriata de actuala situatie si nu trebuie sa isi piarda increderea in toate institutiile financiare din tara.

Vineri, guvernul a anuntat ca in luna februarie, in SUA, 651.000 de angajati si-au pierdut locul de munca. In acest fel, numarul total al somerilor a ajuns la 4,4 milioane, de la inceputul recesiunii. In a doua luna a anului, rata somajului a ajuns la 8,1%, cel mai mare nivel din ultimul sfert de secol.

Obama a asigurat, de asemenea, ca administratia va face tot ce e posibil pentru a scoate SUA din recesiune.

Sursa: CNN