Cei doi candidati la presedentia SUA, Barack Obama si John McCain, au anuntat vineri ca sunt in favoarea planului de salvare a economiei si a sistemului bancar american.

Obama a declarat ca aceasta criza fara precedent este „verdictul celor opt ani de politica economica a lui Bush, care a fost sustinuta de catre senatorul McCain”. Obama a adaugat, de asemenea, ca aceasta este cea mai mare criza financiara din 1929, criza care risca sa loveasca in toate sectoarele economiei SUA.

Obama nu a ezitat sa il critice aspru pe McCain care a declarat in urma cu o saptamana ca „elementele fundamentale ale economiei sunt solide”. Republicanul a admis insa ca exista o serie de probleme ale sistemului si trebuie consolidate organismele de reglemetare din SUA.

Cei doi candidati au declarat ca sustin eforturile parlamentarilor privind salvarea bancilor, in valoare de 700 miliarde de dolari. McCain s-a declarat multumit ca cele doua partide din Congres lucreaza impreuna la acest plan.

Gravitatea crizei economice din SUA fost sporita de prabusirea cele mai mari banci de economii, Washington Mutual. Depozitele acesteaia au fost achizitonate de catre JPMorgan pentru 1,9 miliarde de dolari.

Sursa: Time. com