Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat ca va incerca sa opreasca asiguratorul American International Group de la plata bonusurilor in valoare de peste o suta de milioane de dolari.

Obama a declarat, de asemenea, ca situatia in care se afla AIG dar si alte institutii financiare din SUA a fost cauzata de lacomia si a apetitul pentru castig al acestora.

„In conditiile actuale de pe piata, estre greu de inteles cum traderi de produse derivate de la AIG au meritat astfel de prime, care reprezintă 165 milioane dolari”, a spus presedintele american.

„Cum va putea AIG sa justifice acest ultraj in fata contribuabililor care tin compania departe de faliment”, a mai adaugat Obama.

„Am cerut secretarului Geithner sa foloseasca toate mijloacele legale pentru a bloca aceste prime si pentru a veghea la buna utilizare a banilor contribuabililor americani”, a mai spus presedintele Statelor Unite.

AIG, care a fost slavata de la faliment printr-un imprumut guvernamental de 170 milliarde de dolari, a anuntat in urma cu cateva zile ca are in plan acordarea de bonsuri in valoare de 165 milioane de dolari.

Cititi si: