Ultimele documente făcute publice arată că Bernard Madoff şi soţia sa, Ruth, duceau un stil de viaţă extrem de costisitor, lucru întreţinut din banii furaţi prin vestita schemă Ponzi.

Bernard şi Ruth Madoff nu se fereau să îşi arate ostentativ averea. Astfel, pe lângă bunurile în valoare de un miliard de dolari pe care cei doi le deţineau, aceştia cheltuiau zilnic alte mii de dolari.

Madoff şi soţia sa îşi permiteau să plătească aproape 2.000 de dolari pe o cină într-unul dintre cele mai scumpe restaurante din New York City.

Aţi 13.000 de dolari din averea soţilor Madoff au fost cheltuiţi într-o singură rundă de cumpărături în magazinele cele mai scumpe din Paris.

La acestea cheltuieli se adaugă şi plăţile compensatorii pentru angajaţii cheie.

Nici vacanţele petrecute de familia Madoff nu erau ieftine. Astfel, cei doi fii, Andrew şi Mark, au cheltuit 13.000 de dolari pentru o excursie la ski, în Jackson Hole.

Bunuri de un miliard de dolari

Valoarea bunurilor aflate pe numele lui Bernard Madoff şi ale membrilor familiei acestuia este de aproximativ un miliard de dolari, potrivit cabinetului de avocatură care se ocupă cu lichidarea judiciară în cazul Madoff.

La finele anului trecut, Madoff şi soţia sa aveau investiţii de 22 milioane de dolari numai în bunuri imobiliare, la care se adaugă şi un apartament în valoare de 7 milioane de dolari.

Potrivit documentelor din dosarul lui Madoff, el deţinea o casă în valoare de 1 milion de dolari în Cap d’Antibes, in Franta, o alta în statul New York şi o casa de 11 milioane de dolari la Palm Beach, Florida.

Pe langa acestea, Madoff mai deţinea şi un iaht în valoare de 7 milioane de dolari, la care se adaugă obiecte de artă, mobilier şi bijuterii.

Bernard Madoff, fost şef al Nasdaq, a fost închis pentru cea mai mare frauda din istorie, în valoare de 65 miliarde de dolari.

SURSA: ABC News