Așa cum se știe, în Marea Britanie vor avea loc trei zile de festivităţi, pentru a sărbători încoronarea regelui. Și, ca de fiecare dată în preajma unui eveniment de o asemenea amploare, în presă apar detalii picante și mai puțin cunoscute despre protagoniștii momentului. Așa s-a aflat acum, pe baza unor informații publicate în 2018, că Regele Charles al III-lea are câteva obiceiuri bizare legate de mâncare, potrivit New York Post.

Misterul foliei alimentare

Într-o informație care reiese din cartea lui Tom Bower, „Prințul rebel”, publicată în 2018, se pare că monarhul habar n-avea ce este o folie alimentară de împachetat și că ar fi fost destul de surprins când a văzut-o prima dată. „Charles a intrat în sufragerie și a început să țipe”, se spune în cartea lui Bower despre regele Charles.

„Temându-se de ce e mai rău, Camilla a venit repede după el. „Ce este asta?””, a întrebat, uimit, Charles, arătând spre ea. Un extras din această carte a fost publicat de ziarul The Guardian la momentul lansării, dar Palatul Regal nu a comentat informația, așa că nu este clar dacă e reală sau pură ficțiune.

Fobia căpșunilor

Acum, unele dintre ciudățeniile alimentare ale regelui Charles sunt dezvăluite de Carolyn Robb, un chef care a lucrat pentru monarhul Marii Britanii timp de 11 ani, începând din 1989. Ea a declarat pentru un tabloid britanic că prințul Charles ura căpșunile.

„Charles consuma foarte puțină carne în dieta sa și totul trebuia să fie de sezon. Așa că nu accepta să mănânce căpșuni de import în luna decembrie”, a declarat ea. „Aceste lucruri le înțelegem acum ca fiind mult mai bune pentru mediu”, a continuat Robb.

Ea l-a lăudat pe monarh, spunând că este un om foarte „bun” și foarte „înțelegător”.

Bilețele de mulțumire pentru chef

De asemenea, a mai subliniat ea, Regele Charles obișnuia să scrie bilețele pentru a lăuda preparatele pe care ea le făcea.

„Nu am întâlnit niciodată pe cineva atât de silitor. Charles își găsea mereu timp să scrie bilețele în care spunea: „Mulțumesc, a fost delicios”, a relatat ea.

Se pare că dragostea lui Charles pentru mediul înconjurător a inspirat și preparatul fără carne, care va fi servit oaspeților cu ocazia încoronării.

„Coronation Quiche”, ales special de Charles și Camilla

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă, Camilla, au ales personal o reţetă pentru „Coronation Quiche”, un preparat ce conţine spanac, fasole boabe şi tarhon și care face referire la „Coronation Chicken”, un preparat pe bază de curry şi maioneză inventat pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a.

Rețeta a fost lansată pentru a promova Coronation Big Lunch, o inițiativă care are ca scop să aducă comunitățile împreună pentru a „împărtăși voie bună, mâncare și distracție”. Mulți speră ca acest eveniment să declanșeze petreceri de stradă și întâlniri pline de distracție în toată Marea Britanie.

Familia Regală a transmis: „Majestatea Sa Regina Camilla este patroana inițiativei din 2013 și a participat la Big Lunches în toată Marea Britanie și în întreaga lume, inclusiv în Ghana și Barbados. Anul trecut, Regina consoartă a găzduit Big Lunch la terenul de cricket The Oval pentru a sărbători Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a”.

La finele lunii martie, presa britanică a dezvăluit că regele Charles dorea să angajeze un bucătar vegan la Palatul Buckingham, deoarece ține o dietă fără carne și lactate câteva zile pe săptămână.