Primul obiectiv al Guvernului Emil Boc este revizuirea Constituţiei, potrivit Programului de guvernare. Abia în al doilea rând se are în vedere elaborarea măsurilor pentru relansarea economic, iar în al treilea rând respectarea angajamentelor cu FMI, BM şi CE.

Programul de guvernare prezentat de Executiv Parlamentului cuprinde 25 de obiective fundamentale pe care şi le asumă şi promovează Guvernul. Primul punct pe lista noului Executiv este „revizuirea Constituţiei în vederea modernizării statului, a perfecţionării mecanismului de funcţionare a puterilor în stat şi punerea în aplicare a rezultatelor Referendumului naţional din 22 noiembrie 2009”.

Elaborarea unui set de măsuri care să asigure relansarea economiei şi consolidarea creşterii economice, precum şi respectarea angajementelor cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană sunt alte obiective ale Guvernului Boc.

Programul de guvernare prevede şi angajamentul asigurării unui sistem fiscal echitabil prin menţinerea cotei unice de 16% şi reducerea numărului de taxe şi impozite. Nici revizuirea sistemului de pensii nu a fost uitată, mai ales că Guvernul Boc 2 a intenţionat să-şi assume răspundrea în faţa Parlamentului pe Legea pensiilor.
Agricultura, mediul de afaceri, IMM-urile sunt domenii care trebuie sprijinite. Reforma în domeniul sănătăţii, descentralizarea şi continuarea reformei în educaţiei sunt alte obiective ale Guvernului.

Documentul guvernamental nu a lăsat pe din-afară nici “relansarea turismului şi a sportului ca domenii de importanţă naţională”.

DETALII:
Descarcă aici întregul program de guvernare al Cabinetului Boc 4.