Ministerul Finanţelor a vândut, azi, obligaţiuni de stat cu scadenţa la 5 ani în valoare de 571 milioane de lei, sub valoarea programată de 750 de milioane de lei, la un randament mediu de 11,12%, în scădere cu 0,27 puncte faţă de cel de la licitaţia anterioară pentru astfel de titluri.

Randamentul maxim acceptat de Finanţe a fost de 11,25%, iar valoarea totală a ofertelor primite din partea băncilor comerciale s-a ridicat la 1,21 miliarde de lei.

Cea mai recentă licitaţie pentru obligaţiuni la 5 ani a fost organizată la 7 mai, când MFP a vândut titluri de 268 milioane de lei, sub nivelul programat, de 500 de milioane de lei, la un randament mediu de 11,39%.

În luna mai, Finanţele au vândut obligaţiuni şi certificate de trezorerie în valoare totală de 6,1 miliarde de lei, depăşind cu puţin valoarea programată de 6 miliarde de lei.

MFP a programat pentru luna iunie şase emisiuni de titluri de stat, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, patru pentru certificate de trezorerie şi două pentru obligaţiuni de stat.

SURSA: Mediafax