Obligatoriu pentru cei care au casă la curte. Proprietarii trebuie să se pregătească

casa case

SURSA FOTO: Dreamstime

Românii care au casă la curte trebuie să se pregătească din timp pentru mai multe probleme. Nu este vorba doar despre probleme de natură administrativă sau tehnică.

Așadar, românii care au casă la curte trebuie să se pregătească din timp pentru mai multe probleme. De exemplu, este necesară o atenție sporită dacă animalele de companie au fost în parc sau în alte locuri de joacă.

Românii care au casă la curte trebuie să se pregătească din timp

Proprietarilor le este recomandat să folosească o perie pentru a se asigura că nu au adus căpușe în curte. Cea mai simplă metodă de a ține la depărtare căpușele este întreținerea curții și perimetrul acesteia.

Drept urmare, proprietarilor le este recomandat să tundă iarba în mod constant și să scape de buruieni. Astfel, vor reduce și posibilele adăposturi pentru căpușe.

În cazul în care sunt îngrijorați că că anumite insecticide o să le pună în pericol sănătatea lor și a animalelor, pot recurge la modalități mai naturale.

În momentul în care câinele fuge prin pădure, mai mult ca sigur că se va întoarce cu niște căpușe. Astfel, este necesare o examinare atentă a blănii. Proprietarii trebuie să se asigure și că scutură foarte bine și locul unde doarme.

Pentru cei care au încălzire pe lemne, trebuie urmați și alți pași. În primul rând, proprietarii trebuie să se asigură că aceasta este la distanță față de casă.

Mai mult, o altă recomandare ține de așezare. În cazul în care ceva nu este montat corespunzător, șoarecii își pot face cuib. Ei atrag și mai multe căpușe.

Uleiul esențial de eucalipt este o soluție anti-căpușe

Este recomandată și tăierea anuală a pomilor și arbuștilor, pentru a limita spațiile unde soarele nu ajunge. Aceste locuri cu puțină lumina și umiditate ridicată este locul ideal pentru căpușe.

Revenind la soluțiile naturale pentru căpușe, primul care trebuie luat în considerare este uleiul esențial de eucalipt. Acest ulei este o soluție naturală anti-căpușe.

Este recomandată utilizarea a 20 de picături de ulei esențial de eucalipt în 120 ml de apă.

Soluția trebuie amestecată foarte bine. Ulterior, trebuie pusă pe haine, pantofi, dar și pe piele.  Totodată, poate fi folosită și pe blană animalelor.

Cei pasionați de plante pot planta și lavandă, mentă, rozmarin, gălbenele sau salvie.

Căpușele se feresc de aceste plante și nu se vor apropia astfel de perimetrul grădinii.

SURSA FOTO: Dreamstime

Usturoiul este soluția ideală pentru cei ce nu vor să folosească tratamente chimice

Usturoiul este soluția ideală pentru cei ce nu vor să folosească tratamente chimice. Poate fi utilizat și pentru a face un insecticid pentru căpușe în curte.

Sunt necesare căpățâni de usturoi, decojite și trecute prin blender sau tocate. La fiecare 30 de grame de usturoi tocat, o să ai nevoie de 250 ml de apă.

Soluția trebuie pusă într-un recipient cu pulverizator și aplicată pe gazon o dată la 4 zile, pentru 7 săptămâni.  Soluția va ține la depărtare căpușele.

Totuși, prea multă soluție o să dăuneze și este posibil să ardă iarba. Mai mult, soluția nu trebuie aplicată direct pe plantele din curte.

Căpușele se feresc și de citrice. Astfel, un insecticid natural poate fi făcut din 500 ml de apă în care sunt adăugate două lămâi tăiate.

Apa trebuie lăsată să dea în clocot timp de 1-2 minute, iar apoi soluția trebuie să fiarbă timp de o oră.

Mai apoi, apa trebuie strecurată și pusă într-un recipient cu pulverizator. Soluția poate fi folosită prin curte, pe animalele de companie și pe piele.