Avertisment pentru cei care stau la curte. Până la iarnă ne desparte puțin timp, așa că trebuie să fim pregătiți de zăpadă și temperaturi scăzute.
Din păcate, iarna aduce o serie de probleme pentru care cei care stau la curte ar trebui să fie pregătiți. Așa cum este obligatoriu să pregătești mașina pentru iarnă, la fel de important este să ai și casa pregătită pentru ceea ce urmează: de la întreruperi de curent, blocaje și până la izolarea țevilor. Nu în ultimul rând, trebuie verificată polița de asigurare a casei.
Cum să-ți pregătești casa și curtea pentru vremea rea
După cum scrie HomesandGardens, pregătirea casei pentru vremea rea, cu zăpadă și îngheț, implică un anumit effort, pentru a vă asigura că veți avea tot ce trebuie pentru a rămâne în siguranță, în cazul în care nu mai puteți ieși din casă, se întrerupe curentul sau magazinele locale sunt închise din cauza vremii nefavorabile.
Izolați țevile și rezervoarele
Gordon Chalk, expert în încălzire spune: „Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut atunci când vă pregătiți pentru temperaturi de îngheț este să vă izolați conductele și rezervoarele de apă. Țevile neizolate sunt predispuse la îngheț, ceea ce poate provoca explozii, afectând curgerea apei”.
Chalk adaugă: „Recomand să folosiți manșoane de izolație pentru țevi. De asemenea, asigurați-vă că izolați robinetele de exterior. Izolarea rezervoarelor de apă caldă menține apa caldă și economisește energie în lunile de iarnă”.
Verificați sistemele de încălzire
Asigurarea căldurii în casă este esențială pe timpul iernii.
Chalk explică: „Nu uitați să întrețineți sistemul de încălzire. Înainte ca temperaturile să scadă, solicitați unui profesionist să inspecteze centrala sau sistemul de încălzire pentru a vă asigura că totul funcționează eficient. Un sistem bine întreținut e mai puțin probabil să se defecteze în timpul iernii. Verificați setările termostatului și înlocuiți toate filtrele vechi sau deteriorate pentru a fi eficient”.
Această abordare proactivă vă va scuti de reparațiile de urgență atunci când aveți cea mai mare nevoie de încălzire în casă. Amânarea nu este recomandată, dacă nu vreți să aveți bătăi de cap când temperaturile vor scădea dramatic.
Faceți provizii esențiale
Nu strică să ai un stoc de articole esențiale, pentru a fi pregătit în caz de îngheț și nămeți.
„Pe lângă pregătirea structurală a casei, ar trebui să faceți provizii pentru a scăpa de îngheț. Articolele esențiale sunt bateriile pentru lanterne, păturile calde, alimentele neperisabile și apa îmbuteliată. În cazul unei pene de curent, aceste consumabile vă vor menține în siguranță. O trusă de prim ajutor este, de asemenea, importantă, precum și unele medicamente”, recomandă expertul.
Verificați robinetele
Cel mai bun moment pentru a rula robinetele din curte este înainte de îngheț, pentru a preveni problemele.
Robinetul respectiv trebuie să fie deschis pentru a permite mișcarea apei prin zona vulnerabilă a conductei de alimentare și pentru a permite ca acumularea presiunii să se elibereze.
Verificați polița de asigurare a casei
Când vă protejați casa împotriva vremii extreme, este esențial să vă verificați polița de asigurare și să scrieți numerele de telefon undeva ușor de găsit, astfel încât să știți la ce să vă așteptați în caz de urgență. Păstrați numărul poliței și numărul de contact al companiei în agenda telefonului.
Investiți într-un generator portabil
Din pregătirea casei pentru iarnă face parte și luarea în calcul a întreruperii curentului. Este cea mai mare problemă, mai ales dacă încălzirea casei funcționează pe bază de electricitate.
Expertul recomandă „să aveți un generator portabil la îndemână și cu suficient combustibil (dar să nu-l puneți niciodată în interior).
Generatoarele de rezervă ar trebui întreținute, înainte de începerea sezonului rece. Acest lucru ajută să vă asigurați că generatorul este pregătit să facă față oricăror întreruperi care pot apărea din cauza temperaturilor scăzute.
Verificați izolația casei
Înainte de primul îngheț, luați în considerare consolidarea izolației casei, sugerează Josh Rudin, expert în izolații.
„Mansarda este o sursă mare de pierderi de căldură în timpul iernii, cu atât mai mult în timpul unui îngheț. Izolația suplimentară ajută la menținerea constantă a temperaturii pe care ați setat-o pe termostat O mai bună izolație echivalează, de obicei, cu o păstrare mai eficientă a căldurii”, explică el.