Probleme pentru bărbații trecuți de 40 de ani. Cu toate acestea, indiferent dacă ne place sau nu, anumite schimbări încep să apară în corpul nostru pe măsură ce înaintăm în vârstă. De exemplu, hormonii încep să se schimbe. Prin urmare, realizezi că exercițiile pe care le făceai fără probleme la 20 de ani acum te obosesc puțin.
Pentru a preveni anumite afecțiuni, e bine să facem câtva modificări ale stilului de viață. Cartea intitulată „40Plus Man” aduce câteva răspunsuri la întrebări precum „Cum ar trebui să trăiască un bărbat după 40 de ani, cum ar trebui să mănânce și să facă sport”, scrie muratbinbay.com.
Iată 12 fapte importante pe care trebuie să le cunoască toți bărbații peste 40 de ani.
1-Probleme pentru bărbații trecuți de 40 de ani. Risc mai mare de hipertensiune arterială
La 40 de ani, riscul de hipertensiune arterială crește. Bărbații mai tineri fac și hipertensiune arterială, dar la rate foarte scăzute. Pentru a preveni hipertensiunea arterială, este important să adoptați anumite obiceiuri de viață sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice regulate.
Dieta joacă, de asemenea, un rol în riscul de apariție a tensiunii arteriale. Se recomandă reducerea aportului de sodiu și consumul de alimente bogate în nutrienți asociate cu risc mai mic.
2- Trebuie să te lași de fumat
Dacă ești fumător, cu siguranță ar trebui să renunți la acest obicei. Conform cercetărilor; renuntarea la fumat are beneficii pentru oamenii de toate vârstele. Renunțarea la fumat reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, vasoconstricție, cancer, detresă respiratorie și boli pulmonare fatale.
3- Un risc mai mare de probleme cu prostata
La 40 de ani, riscul de apariție a tulburărilor de prostată, cum ar fi mărirea glandei prostatei sau cancerul de prostată, crește. Odată cu vârsta, hiperplazia benignă de prostată (HBP) devine mai frecventă la bărbați. HBP este de obicei asimptomatică în stadiile incipiente.
Prin urmare, ar trebui să vizitați în mod regulat medicul urolog. Atunci când este netratată, BPH poate duce la un risc mai mare de cancer, precum și la probleme urinare.
4- Este posibil să aveți disfuncție erectilă
Bărbații de toate vârstele pot suferi de disfuncție erectilă. Cu toate acestea, riscul crește semnificativ după anii 40. Potrivit cercetărilor, disfuncția erectilă este cea mai frecventă tulburare sexuală la bărbați.
Există mulți factori de risc pentru această afecțiune, de la consumul de substanțe nocive până la boli de inimă. Un stil de viață sănătos poate ajuta să reduceți riscul de disfuncție erectilă.
5- Există riscul de a dezvolta pietre la rinichi
La 30 de ani, riscul este la apogeu. Cu toate acestea, dacă aveți o piatră la rinichi, aveți un risc mai mare de a dezvolta o altă piatră la rinichi în următorii 5 până la 7 ani. Pietrele la rinichi pot fi dureroase și pot avea mai multe cauze.
6- Puteți preveni infertilitatea
Nu doar femeile ar trebui să țină cont de vârstă atunci când se gândesc la fertilitate. Vârsta bărbaților are, de asemenea, un efect asupra capacității cuplurilor de a avea un copil. Odată ce un bărbat împlinește 40 de ani, este nevoie de mai mult pentru ca partenera să rămână însărcinată.
Reducerea consumului de alcool, o dietă adecvată și evitarea substanțelor chimice sunt câteva exemple. Renunțați la obiceiurile proaste care vă pot reduce cu adevărat numărul de spermatozoizi.
7- Un risc mai mare de boli de inimă
Potrivit National Institutes of Health, îmbătrânirea poate duce la unele modificări ale inimii și vaselor de sânge. Unele dintre modificări, cum ar fi acumularea de grăsime pe pereții arteriali, pot prezenta un risc mare de boli de inimă.
Pentru sănătatea inimii, ar trebui să consumi alimente cu o valoare nutritivă ridicată, să faci sport în mod regulat și să eviți stresul.
8- S-ar putea să-ți cadă părul
Fiecare folicul de păr are un ciclu de viață și, pe măsură ce îmbătrânești, unii dintre foliculii de păr pot muri. Părul crește mai lent odată cu vârsta.
Unii oameni experimentează o încetinire mai dramatică a creșterii părului, în funcție de nenumărați factori, inclusiv caracteristicile genetice și afecțiunile medicale.
9- Dureri articulare
Deși unii oameni suferă de artrită și la 30 de ani, această afecțiune este mult mai frecventă la 40 și 50 de ani. Artrita este o afecțiune inflamatorie care se dezvoltă la nivelul articulațiilor.
Există două tipuri de artrită: artrita reumatoidă cauzată de umflarea și inflamația articulațiilor și osteoartrita (calcificarea) cauzată de deteriorarea prin uzură a cartilajului articulației.
10- Exercițiile fizice ajută la menținerea sănătății creierului
Când vă gândiți de ce trebuie să faceți exerciții fizice, este posibil ca sănătatea creierului să nu vă vină prima dată în minte. Cu toate acestea, activitatea fizică joacă un rol important în prevenirea declinului cognitiv.
Potrivit neurologilor, acesta este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut pentru a preveni boli ca Alzheimer și demența.
11- Trebuie să citești mai des
Cititul nu este doar o activitate plăcută, ci este și foarte bună pentru sănătatea creierului. Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Neurology, lectura ajută la încetinirea declinului cognitiv.
Un alt studiu dezvăluie că activități precum lectura, puzzle-urile sau șahul reduc riscul bolii Alzheimer.
12- Somnul este foarte important
Când vine vorba de sănătate, somnul este crucial. Insomnia afectează negativ totul, de la sănătatea mintală la sănătatea inimii. Pe măsură ce înaintați în vârstă, acordați mai multă atenție somnului suficient în fiecare noapte.
Pe măsură ce îmbătrânești, tiparele de somn se vor schimba în mod natural. Bătrânii sunt mai susceptibili de a se confrunta cu insomnie, apnee în somn și incapacitatea de a se odihni.