Nepoțica cunoscutului fotojurnalist Octav Ganea are nevoie de ajutor. Teona, o fetiță de numai 8 anișori, are nevoie de noi. Viața ei depinde de 100 de mii de euro, atât cât costă tratamentul pentru suferința sa.
Viața nepoatei lui Octav Ganea depinde de 100 de mii de euro
Nepoțica fotojurnalistului Octav Ganea are nevoie de ajutor. Teona, o fetiță de numai opt anișori, are o tumoră pe creier. Șansa ei la viață costă 100.000 de euro
Fotojurnalistul Octav Ganea cere ajutor pe rețelele sociale pentru nepoata sa în vârstă de opt ani. Teonei i-a fost descoperită o tumoră exofitică de trunchi cranian.
Nepoata lui Octavian Ganea are nevoie de ajutor. Micuța Teona, în vârstă de aproape 9 ani, are o șansă la viață, după ce i-a fost descoperită o tumoră pe creier, neoperabilă, însă, costurile tratamentului depășesc posibilitatea familiei. Este vorba despre uriașa sumă de 100.000 de euro. Iată ce a scris pe Facebook cunoscutul jurnalist:
„Sincer aș fi preferat ca asta să fie încă o postare parțial amuzantă și total enervantă despre dreptul de autor, dar de data asta nu e cazul.
Din păcate, trebuie să scriu despre o tumoră exofitică de trunchi cranian, neoperabilă, care amenință viața Teonei, o fetiță de 8 ani și 11 luni. Șansele cele mai mari de tratament pentru tumora care îi amenință viața sunt în acest moment în Elveția sau SUA și vin la pachet cu niște costuri care depășesc posibilitatea familiei, de 100.000 de euro.
Orice contribuție, oricât de mică, va ajuta la acoperirea costurilor de tratament și logisticii necesare deplasării în afara țării și o poate readuce cât mai repede pe Teona mai aproape de o copilărie plină de zâmbete și joacă, așa cum a fost până acum câteva luni și cum ar trebui să fie în continuare.
Nu e o coincidență de nume în cazul titularului de cont, Teona este fetița fratelui meu. Vă mulțumesc și vă mulțumim în numele Teonei!”, a scris Octav Ganea pe Facebook.
Fotografia are mai multe informații decât orice text
Octav Ganea este un fotojurnalist care coordonează agenția Inquam Photos. El este cunoscut publicului larg pentru fotografiile sale. Iată cum explica el meseria sa, cu câteva luni în urmă.
„Marele avantaj al fotografiei e că poate strânge într-un singur cadru multe informații, de la plan emoțional care poate ține de un protest, până la reacția umană care poate ține de răspunsul unui politician la întrebarea unui reporter. Însă până să fie adunate informațiile, adesea drumul e anevoios. Mai ales în momentele în care statul se închide în propria carapace.
În ultima perioadă s-a permanentizat ideea că la anumite conferințe de presă au acces doar reporterii, sau nici măcar, și doar oamenii din guvern sau de la președinție. Oamenii ajung să depindă doar de informația aceea, și care de cele mai multe ori este cosmetizată. Fotojurnaliștii reușesc să surprindă de multe ori lucruri pe care politicienii încearcă să le ascundă.
Grimasele lor prinse în doar o fracțiune de secundă le trădează enervarea, ezitarea și uneori chiar minciuna din spatele cuvintelor bine alese. Astfel de momente devin de multe ori virale, iar pe drum se pierde autorul, și nu doar pe rețelele sociale, ci și în cazul unor site-uri sau publicații”, a declarat pentru Digi 24.