In plina criza economica, RTC Holding deschide Vapiano, primul restaurant in franciza din portofoliul sau. Investitia s-a ridicat la 1,2 milioane euro, iar 75% din suma a fost finantata de UniCredit Tiriac Bank.

Estimarile pesimiste sustin vanzari de 1,5 milioane euro in 2009, potrivit lui Sebi Vasilescu, CEO al Diviziei Sebra, membra a RTC Holding. Totodata, acesta a mentionat ca se asteapta la 500-600 de clienti zilnic.

Motivele pentru care Octavian Radu a ales o asemenea afacere sunt atat amplasarea restaurantului la parterul Anchor Plaza Office Building, imobil in care lucreaza peste 2.000 de persoane, cat si expansiunea rapida a Vapiano in lume. “Ritmul de dezvoltare a lantului Vapiano este incredibil de rapid, motiv pentru care sunt si supraaglomerate”, a explicat Octavian Radu.

Primul restaurant Vapiano a aparut in 2002 la Hamburg, iar cel deschis de Octavian Radu este cel de-al 48-lea din tot lantul de restaurante, prezent atat in Europa, cat si in Statele Unite sau Dubai. De asemenea, alte 35 de locatii sunt in faza de constructie, sustine Gerhard Mairamof, director pentru dezvoltare in Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu.

In cazul in care businessul va avea succes, Octavian Radu vizeaza extinderea. “Intentia noastra este sa deschidem cam doua pe an. Problema este gasirea unui spatiu potrivit. Vom incerca sa mai deschidem un Vapiano in provincie, in unul din cele zece mari orase, si inca unul in Bucuresti. Daca va merge bine in provincie, probabil ca vom deschide inca zece Vapiano si alte doua-trei in Bucuresti, in urmatorii cinci-sase ani”, sustine fondatorul RTC. Parteneriatul RTC Holding cu Vapiano a fost incheiat pe o perioada de 20 de ani. Astazi se deschide cel de-al 49-lea restaurant Vapiano in Belgia.