Concernul cu actionariat anglo-portughez Sonae Sierra a incheiat recent un parteneriat cu  developerul irlandez Caelum Development, in vederea dezvoltarii proiectului de retail Parklake Plaza, programat a fi livrat pe piata in 2011.

Parklake Plaza, va avea 110.000 mp suprafata inchiriabila si va fi amplasat pe un teren de 8,2 hectare in partea de est a Capitalei, investitia totala fiind de circa 591 de milioane de euro.

"Sunt bucuros ca am incheiat acest parteneriat cu Caelum Development" spune Álvaro Portela, CEO al Sonae Sierra.

Parklake Plaza reprezinta intrarea pe piata din Capitala a grupului portughez, dupa ce Sonae Sierra a patruns, anul trecut, in Romania prin achizitia mallului River Plaza din Ramnicu Valcea, iar in prezent dezvolta alte doua centre comerciale in Craiova si Ploiesti, cu o investitie totala de 293 milioane de euro si o arie totala inchiriabila de 64.070 mp in Ploiesti si 55.537 mp in Craiova.

Caelum Development este activa pe piata romanesca din 2006, iar terenul pe care va fi construit Parklake Plaza a fost achizitionat in ianuarie 2007 in asociatiere cu grupul Ri Investments.

Data: 2 aprilie 2008

Sursa: Sonae Sierra