Potrivit unui comunicat al celor două organizaţii patronale, pachetele pot fi achiziţionate de turişti numai prin agenţiile de turism membre ANAT prin programele "Decada balneară" şi "O săptămână de refacere în staţiunile balneare", informează Agerpres.

Cele doua programe lansate de OPTBR şi ANAT sunt dedicate menţinerii şi refacerii stării de sănătate într-un cadru natural adecvat, cu factori naturali de cură, cu programe pentru destindere şi cunoaştere. "Tarifele pentru ambele programe au fost menţinute la valorile celor din campaniile anterioare, graţie efortului hotelierilor din staţiunile balneoclimaterice de a oferi preţuri adaptate la contextul economic actual", precizează organizaţiile patronale.

Astfel, "Decada balneară" include nouă nopţi de cazare cu pensiune completă, la preţuri de 650 de lei de persoană, cu cazare la hotel de două stele şi de 750 de lei pentru unităţi de trei stele. Pachetul mai cuprinde două proceduri pe zi şi o consultaţie medicală (minimum şapte proceduri pe perioada sejurului).

Programul "O săptămână de refacere în staţiunile balneare" include un pachet de servicii de şase nopţi cazare, cu mic dejun, două şedinte de tratament pe zi şi o consultaţie medicală. Tarifele variază în funcţie de categoria hotelieră, respectiv 270 de lei pentru unităţile de două stele, 330 de lei pentru cele de trei stele, varianta cu demipensiune – 430 lei/persoană la hoteluri de două stele şi de 490 lei/persoană la cele de trei stele.

Preşedintele ANAT, Corina Martin, a menţionat că şi ANAT continuă seria de oferte din programul "Vacanţa în ţara mea", prin care doreşte să atragă cât mai mulţi turişti români în destinaţiile de vacanţă din România. "Recomandăm turiştilor să consulte www.anat.ro pentru a afla lista hotelurilor incluse în program şi lista agenţiilor ANAT de unde îşi pot procura biletele de vacanţă", a spus Corina Martin.