Connex Vodafone a lansat o oferta compensatoare locuitorilor din judetul Buzau, care au fost deconectati de la serviciile Romtelecom. Persoanele deconectate de la serviciile de telefonie pot beneficia de abonamentele Connex Vodafone, la care se aplica o reducere de 50%, valabila pentru perioada incheierii contractului.

Echipamentele instalate de Romtelecom pe frecventa 3G alocata Connex Vodafone, in localitatile din judetul Buzau, au produs interferente ce au impiedicat dezvoltarea retelei 3G a operatorului mobil. Intrucat utilizarea partajata a spectrului nu este posibila, din motive tehnice, Connex Vodafone a decis sa asigure continuitatea serviciilor de comunicatii in aceasta zona, printr-o oferta compensatoare.

La 27 februarie, RomTelecom a deconectat 200 de abonati din satele Zoresti si Ciobanoaia, situate in judetul Buzau, in urma unei somatii primite de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Somatia a fost emisa in urma unei reclamatii de perturbare a frecventelor trimisa IGCTI de catre MobiFon, operatorul retelei Connex Vodafone.


Frecventa respectiva a fost castigata de MobiFon in urma unei licitatii organizata in anul 2004 si este utlizata pentru furnizarea serviciilor de telecomunicatii de generatia a treia.


Banda de frecventa a fost utilizata insa de Romtelecom, in zone din judetele Alba, Cluj si Buzau, pe baza unei licente temporare, in cadrul unui proiect pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa cu tehnologie fara fir. Acordata initial pentru anul 1999, licenta a fost reinnoita anual, urmand ca Romtelecom sa paraseasca frecventa in momentul acordarii licentelor pentru generatia a treia de telefonie mobila.


Parte a grupului britanic de telecomunicatii Vodafone, Mobifon este unul din cei mai importanti operatori de telefonie mobila din Romania, cu peste 6,1 milioane de utilizatori la finele lunii decembrie 2005.

Sursa: Capital, 07martie 2006