Potrivt surselor, CEFC şi grupul financiar ceho-slovac Penta au făcut o ofertă de aproximativ 2 miliarde de dolari, dar preţul nu a fost încă finalizat. O a treia sursă a spus că părţile implicate în discuţii se apropie de un acord, dar că detaliile nu au fost finalizate.
Reprezentanţii Penta şi PPF nu au confirmat informațiile și au refuzat să comenteze.
Grupul CME este listat la bursa Nasdaq şi la bursa din Praga şi are afaceri în şase state central şi est-europene, cele mai mari profituri fiind obţinute în Cehia şi România.
CME are datorii de aproximativ 1 miliard de dolari, și o capitalizare de 637,8 milioane de dolari.
Posibila vânzare a CME a devenit o posibilitate după ce grupul AT&T a convenit preluarea Time Warner pentru 85 de miliarde de dolari, în octombrie 2016.
Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a deschis o acţiune în justiţie pentru a opri preluarea Time Warner, din cauza îngrijorării că ar putea creşte preţurile pentru companiile concurente şi abonamentele pentru serviciile TV, în timp ce dezvoltarea serviciilor video online ar fi îngreunată.
Şi CME are probleme cu autorităţile de reglementare. În Croaţia, autorităţile de reglementare au blocat vânzarea operaţiunilor companiei din aceasă ţară. Activităţile din Croaţia se află între activele aflate pe lista de vânzare a CME, pentru reducerea datoriilor. CME deţine în România posturile Pro TV, PRO TV Internaţional, Acasă, Acasă Gold, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România, precum şi mai multe site-uri. Totodată, în operaţiunile de pe piaţa românească sunt incluse şi posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chişinău şi Acasă în Moldova.
CEFC este un grup chinez aflat în dezvoltare, cu activităţi de la petrol până la sectorul financiar şi care este prezent în întreaga lume.
Grupul chinez a cumpărat anterior o clădire de birouri în Praga, de la compania Penta, şi are o serie de alte investiţii în Cehia.