Șase companii au depus oferte preliminare pentru licitaţia vizând o frecvenţă de 900 de MHz, iar 2 companii au fost respinse: RCS&RDS şi compania vietnameză Viettel.

"Compania românească RCS&RDS nu a reuşit să îndeplinească cerinţa privind restanţele companiilor controlate de aplicant la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere", se arată în comunicatul autorităţii de supraveghere.

Celelalte patru companii rămase, Magyar Telekom, Telenor Ungaria, Vodafone Ungaria şi consorţiul dintre compania de poştă din Ungaria, Villamosmuvek şi MFB Invest, sunt eligibile pentru a participa în faza angajantă a licitaţiei, se arată în document. Licitaţia va începe la 5 ianuarie.

Trei dintre acestea, respectiv Telenor, Vodafone şi Magyar Telekom, furnizează deja servicii de telefonie mobilă în Ungaria.

Grupul RCS&RDS este prezent în Ungaria, unde furnizează servicii de telefonie fixă, Internet şi televiziune prin cablu şi satelit. De altfel, compania controlată de către omul de afaceri Zoltan Teszari este prezentă și pe piețele din Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia

În România, operatorul şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.