‘Pentru Hidroelectrica, termenul de depunere a ofertelor pentru pachetul de 10% din acţiuni este 1 martie 2012. În cazul Nuclearelectrica, urmează finalizarea caietului sarcini şi în scurt timp va apărea anunţul pentru selectarea intermediarului. Termenul de finalizare a procesului de vânzare a acţiunilor este octombrie 2012 pentru Hidroelectrica şi Nuclearelectrica’, a afirmat Florin Laurenţiu Vlădana.

În ceea ce priveşte listarea pachetelor minoritare din Transelectrica, acesta a precizat că va continua, în 5 şi 6 martie 2012, roadshow-ul pentru promovarea acţiunilor în Londra, iar perioada de subscriere este jumătatea lunii martie 2012.

‘În cazul ofertei publice secundare a Transgaz, a fost selectat intermediarul, acum se derulează procedurile tehnice, iar finalizarea este programată pentru sfârşitul lui aprilie 2012. Pentru Romgaz avem selectat consorţiul de tranzacţie, urmează negocierile şi semnarea contractului’, a adăugat Vlădana.

În 2012 vor fi listate pachete de 15% prin ofertă publică secundară pentru companiile Transelectrica, Transgaz, Romgaz, un pachet de 9,84% din acţiunile Petrom, precum şi pachete de 10% din acţiuni ale companiilor Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, prin ofertă publică iniţială.