Programele de responsabilitate corporativă evidenţiază faptul că toate companiile trebuie să fie buni cetăţeni corporativi, a afirmat, marţi, Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA.
”Corporaţiile, printr-o abordare etică, bazată pe principiul beneficiului pentru toţi, contribuie la creşterea şi dezvoltarea economiei locale. Programele inovatoare de responsabilitate corporativă au un impact amplu. Efectele de domino includ o mai bună înţelegere şi promovare a drepturilor omului, a protecţiei mediului, a eforturilor luptei împotriva corupţiei, a unei mai bune administrări a resurselor naturale şi a promovării femeilor în economie”, a spus Dean Thompson.
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) a lansat, marţi, 'Ghidul de investiţii în comunitate'. ”Programele de responsabilitate socială corporativă sunt esenţiale. Există o strânsă legătură între prosperitatea economică, respectarea drepturilor omului şi o bună cetăţenie corporativă”, a adăugat Thompson. Membrii Comitetului de Guvernanţă Corporativă AmCham au prezentat, în context, beneficiile companiilor, dar şi ale societăţii, în urma dezvoltării proiectelor din domeniul responsabilităţii sociale, susţinute prin exemple practice de implicare socială ale companiilor.
Conform studiilor AmCham, în prezent, 69% dintre companiile mari din România au bugete de responsabilitate socială corporativă, acestea fiind, însă, sub media UE, de 73%. Estimările AmCham arată că, în 2014, bugetele individuale alocate de companiile membre ale Camerei au fost de circa 20.000 euro. (Sursa: Agerpres)