Fără a da detalii despre momentul prezentării pe piaţă, daSilva a declarat pentru ANE că „vom lansa cu siguranță un model sportiv care se va încadra între Q5 și Q7. Botezat deja Q6 de presa auto din întreaga lume, modelul va avea caracteristici similare cu X6, adică dimensiuni mari, plafon coborât care să inducă ideea de coupe și o parte frontală agresivă.
Despre un posibil SUV de dimensiuni mai reduse (Q4), care să se încadreze între Q3 și Q5, oficialul Volkswagen a lăsat doar să se înțeleagă că se află încă în discuție, fără a fi luată o decizie în privința intrării în producția de serie. Acest model ar trebui să fie rivalul viitorului X4, vehicul a cărui lansare a fost deja confirmată de șeful BMW Group, Norbert Reithofer. SUV-ul BMW ar trebui să apară pe piață în 2014.
După primele nouă luni din acest an BMW conduce detașat în clasamentul european al vânzărilor de SUV-uri de dimensiuni mari prin modeleul X5 care a fost comercializat în 19.849 de exemplare. Conform datelor JATO Dynamics, poziția a doua a acestui sub-segment de piață este ocupată de Land Rover Range Rover Sport cu 13.179 unități, în timp ce pe trei se află Porsche Cayenne cu 13.018 unități. Următoarele trei clasate sunt, în ordine Mercedes-Benz Clasa M (12.865 unități), BMW X6 (10.889) și Audi Q7 (10.314 unități). Singurele modele din acest top care au înregistrat creșteri față de anul precedent sunt Porsche Cayenne (+51%) și Audi Q7 (+22%).
Citește și: Volkswagen a prezentat liniile stilistice ale viitoarei game de SUV-uri