„Proiectul BRUA, vizează un coridor care asigură capacităţi  de trasport de gaze între punctele de interconectare existente, mă refer la cel bulgar – român şi mai departe către Austria. Proiectul a fost inclus în a doua listă a Proiectelor de Interes Comun a Uniunii Europene”, a explicat Alexandra Militaru. Potrivit acesteia, proiectul BRUA, faza 1 asigură 1,5 miliarde metri cubi pe Giurgiu-Ruse şi 1,75 mld metri cubi pe Arad-Szeged, 550 km de condută, trei staţii compresoare. „ Am primit finanţare din partea Uniunii Europene de 179 milioane euro pentru prima fază din proiectul BRUA, sunt incluse studii de fezabilitate pentru trei staţii de compresoare. S-a demarat implementarea proiectului, fiind demarate procedurile pentru  materialul tubular şi pentru celelalte materiale derulării fazei I”, a punctat Alexandra Militaru.

În acest an, Transgaz a semnat o serie de memorandumuri de înţelegere cu ţările vecine, pentru coridorul vertical care include interconectarea între Grecia – Bulgaria-România-Ungaria.

Dezbaterea Energie pentru Viitor a fost organizată de revista Capital cu sprijinul principalilor jucători din domeniu: Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica, Transelectrica.

Informaţiile publicate de capital.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.