Anterior, Reuters citând surse din interiorul celor două companii, a informat că directorul Orange, Stephane Richard, şi omologul său de la Bouygues Telecom, Martin Bouygues, au avut o serie de întâlniri pentru a discuta mai multe opţiuni. Orange este liderul pieţei de telefonie mobilă din Franţa iar Guvernul francez deţine 27% din acţiunile Orange. La rândul său, Bouygues Telecom este al treilea din cei patru mari jucători de pe piaţa de telefonie mobilă din Franţa.
'Ceea ce pot să spun este că există discuţii multiple de o parte şi de alta', a declarat Arnaud Montebourg. 'Nu putem continua cu situaţia actuală în care există o concurenţă crescută şi cele mai mici preţuri din lume', a mai spus Montebourg, reamintind că Guvernul francez ar dori reducerea de la patru la trei a numărului de operatori de telefonie mobilă.
Viitorul Bouygues este unul incert după încercarea nereuşită de a prelua rivalul SFR. În pofida sprijinului guvernamental pentru oferta făcută de Bouygues, grupul Vivendi a decis să-şi vândă divizia de telefonie SFR către operatorul de cablu Numericable.
Într-un interviu publicat săptămâna aceasta în Financial Times, directorul Orange, Stephane Richard a apreciat că Bouygues Telecom se confruntă cu provocări serioase şi compania va trebui să treacă printr-o restructurare masivă. Cu toate acestea, Richard a precizat că o fuziune între Bouygues şi Orange ar fi una dificilă deoarece din combinarea celor două companii ar lua naştere un jucător dominant pe piaţa franceză.
Orange generează jumătate din veniturile sale în Franţa iar restul în Spania, Polonia, Africa şi Orientul Mijlociu. În primul trimestru al acestui an, vânzările Orange au scăzut cu 4,6% până la 9,8 miliarde de euro în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 3,4% până la 3,02 miliarde de euro.
Pe piaţa din România, veniturile Orange România au crescut, în primul trimestru din 2014, cu 4,9% până la valoarea de 230 de milioane de euro, în timp ce numărul abonaţilor a ajuns la aproape 10,4 milioane, mai mulţi cu 1,76% faţă de intervalul similar din anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienţi, în creştere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, când existau 10,214 milioane clienţi.AGERPRES