OKI Printing Solutions, unul dintre liderii pieţei de soluţii de telecomunicaţii, prezent în 120 de ţări, va fi reprezentat pe piaţa din România prin reţeaua de distribuţie a RHS Company, începând cu luna iunie a acestui an.

Prezentă în România de peste un deceniu, OKI Printing Solutions îşi propune consolidarea poziţiei deţinute pe piaţa locală, precum şi creşterea nivelului de notorietate a brandului OKI, în rândul publicului ţintă, B2B. În acest scop, compania se axează pe dezvoltarea unei reţele de distribuţie puternice şi stabile.

”În ultimii ani, OKI a fost prezentă în special pe segmentul corporate, adresat exclusiv companiilor, de aceea aveam nevoie de un partener stabil şi de încredere, cu experienţă şi cunoştinţe vizavi de piaţa canalelor de distribuţie. Un astfel de partener, care beneficiază şi de o reţea de distribuţie extinsă la nivel naţional, va asigura promovarea şi livrarea produselor noastre în cele mai importante centre de business, la nivelul întregii ţări. Piaţa specializată din România este în plină dezvoltare, de aceea plănuim să investim mai mult în canalele noastre de distribuţie, pentru a facilita intrarea produselor noastre pe pieţele din întreaga ţară”, a declarat Wojciech Puchalski, General Manager CEE Export dept. al OKI Printing Solutions.

RHS Company este un furnizor român de componente, accesorii şi sisteme IT, cu reprezentanţe în Bucureşti şi în alte zece oraşe importante din România, asigurând astfel accesul facil al companiilor din întreaga ţară la soluţiile profesionale de printing oferite de OKI. În plus, RHS este membru al Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (APDETIC).

”Compania noastră distribuie cele mai importante şi apreciate mărci la nivel global, din acest motiv ne bucurăm să adăugăm produsele OKI portofoliului nostru, deoarece dorim să oferim în permanenţă clienţilor noştri cele mai moderne şi eficiente soluţii pentru afacerea lor. OKI este un brand de top, care utilizează cea mai înaltă tehnologie japoneză pentru dezvoltarea produselor sale, însă din păcate, este încă prea puţin cunoscut în România. Sunt încrezător că, prin acest parteneriat, tot mai multe companii româneşti vor fi informate cu privire la produsele marca OKI”, afirmă Adorian Demeter, RHS Company.

Pentru OKI Printing Solutions, RHS Company distribuie o gamă completă de imprimante laser monocrom şi color, precum şi imprimante matriceale.

OKI Printing Solutions este una dintre cele mai importante companii business-to-business la nivel mondial, dedicată dezvoltării produselor profesioniste de in-house printing, a soluţiilor şi aplicaţiilor menite să contribuie la eficientizarea afacerilor unei companii.

OKI Printing Solutions este unul dintre liderii pieţei de soluţii de printing din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (zona EMEA), atât ca valoare cât şi ca număr de produse distribuite. Portofoliul de produse al grupului cuprinde şase domenii: imprimante alb-negru şi color, multifuncţionale cu funcţii de printare, copiere, scanare şi fax, precum şi imprimante Serial Dot Matrix, aparate fax şi imprimante specializate pentru liniile de producţie şi punctele de vânzare.

Fondat în 1990, grupul destinat regiunii EMEA are peste 1.200 de angajaţi şi este compus din 21 de centre de producţie şi reprezentanţe, fiind prezent în 60 de state din regiune. Cifra de afaceri a companiei, pentru zona EMEA, este de 102 miliarde yeni (2007), reprezentând 54.3% din cifra de afaceri înregistrată de OKI Printing Solutions la nivel global.    

OKI Printing Solutions este numele de marcă a OKI Data Corporation, subsidiară a companiei OKI Electric Industry Co. Ltd, cu sediul în Tokyo şi care a fost înfiinţată în 1881, devenind primul furnizor de servicii de telecomunicaţii din Japonia.