Organizatorii ediţiei din acest an a Festivalului Oktoberfest din Munchen pun la dispoziţia vizitatorilor, în premieră, o serie de aplicaţii pentru telefoanele mobile care în ajută pe acestea să se orienteze la faţa locului, să comnade bere în dialect bavarez sau să-şi aproximeze alcoolemia.

Petrecăreţilor care aleg în acest an să guste din celebra bere germană la festivalul Oktoberfest din Munchen le va fi mai uşor să se descurce în acest an, chiar şi după ce au dat pe gât mai multe halbe. Organizatorii s-au gândit să „updateze” evenimentul la rigorile tehnologice ale secolului XXI, aşa că au pus la dispoziţia viitorilor vizitatori o serie de aplicaţii pentru telefonul mobil. Dedicate dispozitivelor iPhone, aplicaţiile pot fi descărcate direct de pe site-ul oficial al evenimentului, pentru mai puţin de 1 euro fiecare.

Una dintre aplicaţii (click aici) îi va ţine pe cei interesaţi la curent cu agenda festivalului şi în va avertiza în legătură cu locurile cele mai aglomerate de la festival. Cei care vor să-şi anunţe prietenii despre cum se simt la Oktoberfest 2009 vor putea să contorizeze pe Facebook câte beri au „la activ”.

0-38236-app_promille_rechner_hoch.jpgO altă aplicaţie (click aici) îi va ajuta pe turiştii străini să traducă în engleză peste 200 cuvinte sau expresii legate de Oktoberfest şi de cultura bavareză. Mai miult, pentru cei care nu vorbesc germană, o aplicaţie iPhone (click aici) poate să ceară berea în locul lor.

Organizatorii sunt însă foarte mândri de interfaţa care îi va ajuta pe oaspeţii festivalului să îşi testeze alcoolemia în timp real. Aplicaţia Blood-Alcohol-Calculator (click aici) are nevoie doar de câteva date, cum ar fi sexul, greutatea şi momentul în care ai băut şi băutura pe care ai servit-o pentru a estima dacă eşti sau nu pilit.

SURSA: www.oktoberfest.de