Olivia Steer este raw-vegană. Ce a mâncat vedeta de Sfintele Paști?

Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu, a petrecut altfel Sfintele Paște. Vedeta este raw-vegană de ani de zile, așa că ea a mâncat produse de post și la masa de Sfintele Paști. (Raw veganii nu consumă deloc produse de origine animală, iar mare parte din alimentele pe care le consumă nu se gătesc termic.)

„Eu rămân la ce m-a consacrat: postul verde, deosebit de verde!”, a zis ea.

„Nu voi mânca miel, dar voi sta la masă, alături de cei care o vor face. Nu voi mânca nici ouă, dar voi ciocni o grămadă de ouă înroșite cu prietenii și familia. Nu voi bea alcool, dar voi da noroc cu paharul plin, cu toți cei dragi. Nu voi mânca nici pască, dar mă voi îndulci cu vorbele calde ale prietenilor.

Pentru că n-am nevoie nici de drob, nici de vin, nici de cozonaci, ca să simt că au venit sărbătorile. Ci doar de oameni buni, alături de care să mă bucur de Învierea Domnului. Paște fericit, vouă!”, a scris vedeta pe contul ei de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Steer (@oliviasteer)

Cum a devenit Olivia Steer raw-vegană?

Olivia Steer a devenit raw-vegană, la scurt timp după ce sora ei s-a îmbolnăvit de cancer la sân. După ce a început să se informeze despre rolul alimentației, aceasta a renunțat la proteina animală.

„Am avut două cazuri de cancer în familie. Când s-a îmbolnăvit Lavinia (n.r. – sora ei, care a murit din cauza cancerului la sân), am început să caut informaţii în zona naturopatiei, care să ajute tratamentul alopat cu citostatice, ce nu părea să facă faţă deloc. Citind şi mai ales punând chiar eu în practică ce citeam, am ajuns să mă conving că moştenim nişte obiceiuri alimentare teribil de nocive, care ne subminează sănătatea.

Eram însărcinată cu Luca în a cincea lună, atunci când am citit prima oară Studiul China şi am înţeles ce e cazeina, proteina din lapte, şi impactul ei negativ asupra sănătăţii. Şocul lecturii a fost atât de puternic, încât de a doua zi n-am mai putut să beau iaurt, deşi până atunci fusese aliment de bază. La nici două săptămâni după ce am renunţat cu desăvârşire la orice produse lactate, tenul meu a devenit incredibil de luminos şi au dispărut toate problemele mele cutanate.

Era evident că nu e o întâmplare, că lucrurile urmează traseul logic al cauzei şi efectului. Apoi, încet, au revenit energia şi bună-dispoziţie – fără a avea nevoie de un motiv. Curând am şi uitat că am trăit vreodată stări de letargie şi dureri de cap”, a explicat ea în cadrul unui interviu acordat pentru revista Tango.