Ea a declarat presei, miercuri, că anul trecut au fost lansate de două ori licitaţii în sistem electronic pentru furnizarea de mere în şcolile din judeţul Olt, dar fără succes. Nu a fost depusă nicio ofertă, iar argumentul firmelor a fost prețul mic al unui măr cu o greutate de 90-150 de grame, de 0, 31 lei, care ar trebui să acopere TVA-ul, costurile pentru transport, analize, etichetare, marcaj și calibrare.

‘De anul trecut şi până în prezent a crescut preţul carburantului şi costul de transport şi este posibil ca furnizorii să nu poată da elevilor fructe de calitate şi cu respectarea condiţiilor din program la preţul prevăzut de 0,31 lei pe elev pe zi şi să fie şi profitabil pentru ei. Sunt cazuri de judeţe unde s-au dat mere elevilor o perioadă, după care au fost reziliate contractele cu furnizorii pentru că aceştia nu au putut respecta condiţiile’, a mai spus Miruna Sârghie.

Pentru furnizarea de mere elevilor din judeţul Olt va fi lansată o licitaţie în luna septembrie, numărul beneficiarilor fiind de aproximativ 37.000. Merele se vor da timp de 100 de zile din cele 177 în care se desfăşoară cursuri în şcoli.

Guvernul va aloca în total 12, 5 milioane euro pentru programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în acest an.
SURSA: Agerpres

Citeşte şi :Elevii-vor-primi-mere-in-valoare-de-12-5-milioane-de-euro-150907.html