”În total am vîndut peste zece caiete. Însă, aș trage o concluzie pe 18 septembrie (n.r. – când vor fi deschise ofertele cu preţul propus de investitorii interesaţi să cumpere combinatul)”, a spus Vulpescu miercuri, la un eveniment organizat de Bursa de Valori București, pe tema privatizărilor companiilor listate. Acesta a subliniat că ”o altă veste bună”, în curs de construire, este că băncile nu au declinat în vreun fel disponibilitatea de a continua să sprijine combinatul chimic.
”La nivelul băncilor, situaţia Oltchim este înţeleasă într-un cadru mai larg. Ele spun că sunt dispuse, alături de Ministerul Economiei, să participe la reluarea funcţionării Oltchim”, a subliniat oficialul. Totodată, potrivit acestuia, una din probleme combinatului este şi reluarea operării, ”cea mai urgent chiar”, pentru că niciun ”due-dilligence” nu se poate face pe o companie industrială oprită. ”Încercăm acum să asigurăm plata integrală a salariilor pe iulie şi credem că vom reuşi. Oltchim are de ieri conducere executivă operaţională", a adăugat Vulpescu.
Strategia de privatizare a Oltchim a fost schimbată acum două săptămâni, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, adică 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica, reprezentând 1,8 miliarde de lei sau 56% din datoriile companiei.
PRIVATIZAREA OLTCHIM S-au vândut peste 10 caiete de sarcini
13 septembrie 2012, 11:32
Ultima modificare în 13 septembrie 2012, 14:32
Oltchim a devenit, brusc, foarte atrăgătoare pentru investitori. Numai ieri s-au vândut trei caiete de sarcini, potrivit lui Remus Vulpescu, șeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).
Etichete:
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Privatizarea Cuprumin este blocată de litigiul cu Roman Copper
- ProMediu, contracte noi în valoare totală de un milion de euro
- BERD vrea să investească 1,3 miliarde de dolari în Turcia, în 2013
- Japonia intenţionează să renunţe la energia nucleară până în 2030
- Dynamicweb s-a lansat astăzi în România
- PricewaterhouseCoopers (PwC) şi KPMG au depus oferte pentru obţinerea consultanţei în vederea privatizării Poştei Române
- UPDATE 2: BRD este cel mai mare creditor al Hidroelectrica. Vezi TABELUL CREDITORILOR
- Angajaţii de la Oltchim au reluat protestele
- Glencore oferă 36 miliarde de dolari pentru a achiziţiona integral Xstrata
- ALERTĂ în Bavaria. Prețul berii de la OKTOBERFEST tinde spre 10 euro pe litru