Peste 100 de tone de măceşe au fost colectate de Direcţia Silvică Olt, cu ajutorul cetăţenilor şi al personalului silvic, pe care le sortează pentru a le exporta în Olanda, procesul de colectare şi sortare a măceşelor fiind încă în derulare până se va ajunge la cantitatea de 180 de tone, conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Văle.
Acesta a menţionat că iniţial instituţia a avut un contract cu parteneri olandezi pentru a livra la export 80 de tone de măceşe, dar a fost suplimentat şi vor putea fi exportate circa 180 de tone de măceşe, folosite în Olanda în industria alimentară pentru copii şi în industria farmaceutică.
Direcţia Silvică Olt furnizează de nouă ani măceşe pentru a fi prelucrate în Olanda şi în fiecare an a reuşit să livreze peste 150 de tone. Măceşele sunt culese de cetăţeni care le predau ocoalelor silvice, preţul de achiziţie de la cetăţeni pentru un kilogram de măceşe fiind de 1,5 lei, la fel ca în anii precedenţi.
George Văle a spus că în acest Direcţia Silvică Olt a onorat şi contracte cu parteneri de pe piaţa internă din industria farmaceutică, interesaţi de plantele medicinale, astfel că au fost colectate şi livrate în ţară circa 10 tone de plante precum urzici, frunze de dud şi frunze de frasin, flori de soc, tei, salcâm, coada şoricelului, sunătoare.
AGERPRES