„Va trebui să semnăm acordul înainte de şedinţa formală a grupului de lucru  din 10 noiembrie”, a spus Kapanadze, negociatorul-şef georgian. „Am terminat acum cu problemele de fond şi vom trece la chestiuni tehnice, care trebuie să fie rezolvate până la 9 noiembrie”, a adăugat acesta.
„Avem un acord cu Rusia. Suntem încântaţi că în sfârşit ei au fost în măsură să accepte propunerea finală a Elveţiei”, a menționat Kapanadze, precizând că acordul va fi parafat astăzi la Geneva.
Moscova a anunţat joi noapte că acceptă o propunere de compromis cu Georgia făcută de Elveţia. Oferta de compromis elveţiană se referă mai ales la controlul de la frontierele între Georgia şi teritoriile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova după războiul fulger cu Tbilisi în august 2008.
Acest litigiu este la originea opoziţiei micii republici caucaziene, membru al OMC din 2000, faţă de aderarea puternicului ei vecin rus, chiar dacă Moscova a reuşit în 2010 să soluţioneze principalele sale litigii comerciale cu Uniunea Europeană şi Statele Unite, aminteşte AFP. Rusia este ultima mare putere economică mondială ce nu este membru al OMC.

Sursa: Agerpres